Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Alegeri 6 Decembrie 2009

alegeri-5Comentarii la cald!

Înainte de anunţarea primelor exit-poll-uri, sediul Partidului Democrat Liberal din Câmpina, se dovedea a fi neîncăpător pentru cei care doreau să afle de la televizor care sunt primele cifre. Cum procentele erau diferite, în funcţie de canalul de televiziune pe care erau afişate, liderii pedelişti au preferat să fie destul de rezervaţi în declaraţii, specificând, totuşi, faptul că, atunci când toate voturile vor fi numărate, cel care va deveni preşedinte va fi Traian Băsescu. Florin Anghel, deputat PD-L: „La exit-poll, avem doi preşedinţi, după numărătoare o să rămână unul singur. Numărătoarea a început, va fi o noapte albă pentru ambele echipe de campanie, va fi o noapte în care ne vom asigura că numărătoarea este corectă, că nu se întâmplă nimic, şi avem convingerea că vom avea un singur preşedinte, pe cel pe care l-am avut cinci ani de zile. Ne-am aşteptat la un rezultat extraordinar de strâns, pentru că am văzut cam cum sunt împărţiţi oamenii în toată această campanie electorală, pe care noi am dus-o cu profesionalism. Ne-am lovit de oameni şi am văzut că într-adevăr oamenii sunt împărţiţi şi atunci era normal şi firesc ca lucrurile să ne ducă aici, adică la un scor foarte strâns. În general, în afara ţării, voturile sunt preponderent pentru domnul Băsescu, şi chiar şi acele exit-poll-uri,  care-i dau cu două procente în urmă, se răstoarnă numai din străinătate. Mai ales că sunt convins că au fost umflate. Era firesc ca Realitatea Tv şi Antena 3 să meargă pe această idee, pentru că asta a fost. Ei au făcut tot ce le-a stat în putinţă, inclusiv campanie în ultima zi, în ziua votului, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, în nici o ţară, mai ales una europeană, dar asta e. Era firesc ca ei să dea astfel de rezultate, nu credem în ele, suntem convinşi că rezultatele vor fi unele singure, cele care vor ieşi din numărătoare.” Cei aflaţi în sediul Partidului Democrat Liberal, filiala Câmpina, au refuzat de la început să creadă veridicitatea cifrelor care apăreau la televizor. După primele minute, se vorbea despre faptul că, în seara zilei de 6 decembrie, România are doi preşedinţi. Horia Tiseanu, preşedintele PD-L Câmpina: „Avem un singur preşedinte, după părerea mea, iese Traian Băsescu. Sondajele de opinie sunt manipulate, tocmai în ideea de a se fura voturi astfel încât Geoană să câştige. De fapt, Geoană nu a câştigat, a câştigat Traian Băsescu. Acest lucru se va vedea după numărarea voturilor şi mai ales dacă adăugăm şi diaspora, vom vedea că, într-adevăr, Traian Băsescu a câştigat. Mă impresionează prezenţa la vot, în municipiul Câmpina avem peste 60%, n-am făcut încă socoteala, pentru că nu avem ultimele estimări, deci peste 60% dintre cetăţeni au ieşit la vot, ceea ce înseamnă că oamenii au fost foarte interesaţi să-şi voteze preşedintele. Dacă în turul întâi nu au fost aşa mulţi, în turul al doilea s-au prezentat masiv şi, în felul acesta, avem într-adevăr un preşedinte ales cu o majoritate”.
Liderul câmpinean al pedeliştilor a vorbit despre manipularea sondajelor de opinie şi a spus, de la început, că românii vor avea un preşedinte jucător: „Vreau să vă spun că oamenii cred că s-au gândit foarte bine ce aleg şi au ales un preşedinte jucător, un preşedinte care vrea să reformeze ţara şi nu un preşedinte slab, care să fie manipulat de diferite cercuri economice. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care l-au votat pe Traian Băsescu şi tuturor celor care au făcut campanie electorală, tuturor colegilor mei, şi celor care au fost la vot, indiferent de modul cum au votat.” Încrezători în şansele candidatului lor la prezidenţiale, pedeliştii câmpineni s-au apucat de centralizarea datelor la nivel de municipiu Câmpina, cifre care au arătat că Traian Băsescu a convins 57% dintre câmpinenii cu drept de vot să-l aleagă pe el. (Relu NISTOR)

Bucurie în tabăra PD-L

bucurie-la-pd-lBucurie mare la PD-L Sinaia, după aflarea rezultatelor parţiale comunicate de Biroul Electoral Central. Democrat liberalii spun că ştiau la câteva ore după închiderea urnelor, de la numărătoarea paralelă, că Traian Băsescu va câştiga alegerile şi au urmărit cu sufletul la gură fiecare apariţie la liderilor Partidului Democrat Liberal.  Aceştia susţin că nu s-au îndoit nici o clipă de rezultat şi au sărbătorit alături de susţinători şi simpatizanţi victoria. Spun că echipa PD-L Sinaia a fost unită în campanie şi a muncit intens, iar rezultatele alegerilor au fost în ton cu sloganul „Băsescu pentru România, Sinaia pentru Băsescu”. „Am lucrat în echipă şi ne-am mobilizat. Am reuşit să demonstrăm că PD-L este o adevărată forţă politică şi în oraşul Sinaia. De asemenea, am demonstrat şi pe judeţ, în Colegiu, că rezultatul nostru a fost unul bun şi important. Promit să fac simţită prezenţa noastră în Sinaia, în judeţ şi oriunde este nevoie”, a precizat Cristian Burlacu, preşedintele PD-L Sinaia. Duminică seară, PD-L Buşteni nu a mai făcut petrecere, ci a preferat să aştepte numărătoarea paralelă a voturilor. Emanoil Savin a votat pentru continuitate la conducerea ţării şi le-a mulţumit celor care l-au susţinut pe Traian Băsescu. Primarul spune că, datorită rezultatelor înregistrate, va putea duce la îndeplinire toate proiectele demarate anul acesta. „Am votat pentru continuitate. Era nevoie ca Traian Băsescu să câştige alegerile. Sper ca lucrurile să intre în normalitate şi le mulţumesc buştenarilor că au fost alături de mine şi, implicit, de preşedinte. Mă bucur că, la toate secţiile de votare din Buşteni, participarea la urne a fost bună, iar oamenii l-au votat pe Traian Băseascu”, a declarat Emanoil Savin, preşedintele PD-L Buşteni.   (Adelina ANEI)

alegeri-11Unii s-au bucurat prea devreme!

Bucurie mare şi discuţii aprinse pe marginea cifrelor pe care le vedeau la televizor. Aceasta era atmosfera din sediul Partidului Social Democrat, acolo unde, pe lângă pesedişti, erau prezenţi şi reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Iniţiativa Naţională. Imediat după aflarea primelor cifre, Adrian Piţigoi, vicepreşedinte PIN, spunea „Trăiască Geoană”: „Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut. Sunt multe emoţii, a fost foarte greu, însă majoritatea a învins, normalitatea a învins, mulţumim câmpinenilor care au susţinut alianţa şi normalitatea. Trăiască Mircea Geoană!” Atmosfera de mulţumire se simţea în aerul din sediul PSD. Şi, cu toate că era convins că Mircea Geoană este preşedintele românilor, Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina, nu a vrut să dea nici o declaraţie până când nu a aflat alegeri-13care sunt cifrele pe Câmpina şi Prahova. Era conştient că Geoană nu-l va bate pe Băsescu la Câmpina. Ion Dragomir, preşedinte PSD Câmpina: „Mă bucură enorm de mult rezultatul obţinut la nivel naţional, sunt convins că avem preşedinte, sunt puţin dezamăgit de rezultatul din Câmpina, unde am obţinut din nou trei procente sub media judeţului. La nivel judeţean PSD-ul are peste 46%, iar la nivel municipal avem peste 43%. Asta înseamnă că alte localităţi a trebuit să muncească pentru a înlocui pierderile pe care le-am provocat noi. Eforturile au fost mari şi mulţumesc tuturor câmpinenilor care au fost alături de noi şi tuturor celor ce m-au sprijinit şi m-au susţinut în această campanie.” Ne ducem crucea şi suportăm consecinţele,… a mai spus Ion Dragomir, care se gândea, în seara zilei de 6 decembrie, că, în municipiul Câmpina, fondurile vor veni mult mai greu, având în vedere că judeţul este… portocaliu: „Pentru perioada următoare, în Câmpina, se pare că avem foarte mult de muncă, însă, sunt extraordinar de bucuros că avem preşedintele şi, în acelaşi timp, trist că avem un judeţ tot portocaliu şi nu ne putem aşeza la masa bogaţilor atunci când se alcătuieşte bugetul, când… ştiţi ce repercusiuni sunt şi ştiţi că ne întrebăm de ce în judeţul nostru „nu” şi în alte judeţe „da”, dar… ne ducem crucea şi suportăm consecinţele. Prezenţa la vot a fost extraordinară, lucru care dovedeşte faptul că s-a muncit enorm din partea tuturor partidelor politice. Cred că, în istoria oraşului Câmpina, o asemenea prezenţă nu a fost, Numărul total de voturi valabil exprimate a depăşit 20.000, faţă de primul tur al prezidenţialelor când prezenţa a fost de 19.000. Oricum, mulţumesc câmpinenilor şi dumneavoastră, tuturor, şi celor ce m-au sprijinit şi m-au susţinut în această campanie electorală. Sunt bucuros, chiar dacă sunt pe jumătate trist din cauza rezultatelor din Câmpina. Sunt foarte mulţumit de colaborarea cu PNL-ul, cu PIN-ul, cu PRM.” Îngrijorarea a început să se vadă pe feţele celor care au rămas în sediul PSD abia în momentul când Videanu a ieşit pe televiziuni şi a spus care sunt primele cifre din numărătoarea paralelă. (Relu NISTOR)

ORAŞ        M. Geoană    T. Băsescu
PLOIEŞTI     45.75%    54.25%
CÂMPINA     43.34%    56.66%
BREAZA    47.04%        52.96%
AZUGA    39.89%        60.11%
BUŞTENI    34.30%        65.70%
PLOPENI     45.95%        54.05%
SLĂNIC     54.66%        45.34%
BĂICOI     43.52%        56.48%
BOLDEŞTI    46.79%        53.21%
COMARNIC     34.80%        65.20%
SINAIA    41.99%        48.01%
URLAŢI     48.73%        51.27%
VĂLENI     51.65%        48.35%
MIZIL        56.26%        47.74%

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co