Cultura

Acces gratuit la internet pentru turişti

Dedicat turiştilor şi sinăienilor, proiectul „Biblionet-lumea în biblioteca mea”, a prins contur la Centrul Cultural Carmen Sylva. Săptămâna trecută au fost primite procesele verbale de donaţie, urmând ca echipamentele să sosească în cel mai scurt timp. Instituţia culturală din Sinaia va primi patru calculatoare echipate cu webcam şi microfon, imprimantă şi un videoproiector.

Directorul Centrului Cultural Carmen Sylva consideră că accesul gratuit la internet este benefic pentru toţi cei care vor trece pragul instituţiei pe care o conduce. “Sunt turişti care vin la Sinaia şi doresc să comunice pe internet, sunt localnici care nu au posibilitatea să facă acest lucru de acasă. Aici, toţi vor beneficia de ajutor calificat şi  mai ales gratuit. Valoarea totală a donaţiei este de 4000 de dolari, sumă ce include echipamentele şi softul calculatoarelor. Mă bucură foarte mult că vom primi şi un videoproiector, pentru că aveam mare nevoie de aşa ceva, pentru acţiunile noastre”, a declarat Anca Hogea, directoarea Centrului Cultural Carmen Sylva.
Turiştii sunt încântaţi de faptul că vor avea alternativă la sălile de internet. Doamna Olga Iliescu este din Bucureşti şi a descoperit de curând webcam-ul.
”Vin în Sinaia de foarte mulţi ani, în fiecare primăvară. Ştiu unde este Centrul Cultural şi faptul că voi putea folosi internetul în cadrul bibliotecii este minunat. Până acum în perioada vacanţei, îmi era destul de greu să comunic în Italia cu fata mea”.
Biblioteca sinăiană a reuşit să intre în proiectul Biblionet, datorită spaţiului de care dispune şi care a fost deosebit de apreciat de membrii comisiei.
Directoarea Centrului Carmen Sylva, Anca Hogea este foarte mulţumită de includerea bibliotecii din Sinaia în proiectul Biblionet.
“La Sinaia au venit reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai asociaţiei IREX, agreată de Fundaţia Bill Gates şi un reprezentant al Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga. Au fost deosebit de încântaţi de spaţii, de dotări şi de ceea ce putem oferi. Ne bucurăm că putem oferi turiştilor şi sinăienilor care vin la noi, condiţii foarte bune. Toţi cei care ne trec pragul, vor putea să se informeze datorită acestui program. Mă bucur că ne numărăm printre bibliotecile care au condiţiile necesare să acceseze acest program şi probabil că vor urma şi alte proiecte care să ofere turiştilor şi sinăienilor acces la cultură”, a spus Anca Hogea.
Proiectul este finanţat de Fundaţia “Bill & Melinda Gates” şi are ca parteneri Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară. Claudia BÂRLĂ

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co