Actualitate

Vreau „atenţia” înapoi!

Un pensionar în vârstă de 77 de ani a formulat două plângeri – una către procurorii din zonă şi alta pe linie profesională -, împotriva unui medic din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, susţinând că a fost victima acestuia, în calitate de pacient. Reclamantul pretinde chiar să i se înapoieze „atenţia” oferită medicului!

Gheorghe Enescu, din Câmpina, s-a prezentat la Spitalul Municipal din localitate, pe 21 noiembrie 2011, pentru o operaţie de prostată, la medicul urolog Neculai Popescu. Acesta a decis ca Gheorghe Enescu să fie internat şi pregătit pentru operaţie. „Domnul doctor a decis să-mi introducă o sondă şi o drenă pentru golirea vezicii urinare. După aceste operaţiuni, m-am simţit foarte rău şi am fost mutat în secţia de terapie intensivă, unde, după o noapte de dureri, am aflat că mi-a fost perforat unul din intestine, când mi-a fost introdusă drena. Pe 23.11.2011 am fost operat de către doctorul Alexandru Matei, care a confirmat că intestinele au fost perforate (…). Menţionez că domnului doctor Popescu Neculai i-am înmânat suma de 500 RON, sperând că această «atenţie» îl va motiva pentru a-şi face meseria cu mai multă atenţie şi devotament, dar cu toate acestea mi-a provocat suferinţă şi durere. Pe perioada cât am fost internat nu s-a interesat de starea mea de sănătate. Consider că am suferit, pe lângă pierderea materială, şi o puternică depresie, acum fiindu-mi frică să mai merg la alt medic, pentru operaţie (n. r. – de prostată). Doresc ca doctorul Neculai Popescu să fie tras la răspundere şi să-mi restituie suma de 500 RON”, îşi descrie Gheorghe Enescu necazul, în plângerea adresată Colegiului Medicilor Prahova.

A două plângere…
Bărbatul a depus, în acelaşi timp, şi o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, împotriva medicului Niculai Popescu. Directorul medical Elena Dumitrescu, totodată purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpina, ne-a declarat că, deocamdată, nu poate oferi un punct de vedere oficial, acest lucru fiind valabil şi pentru medic, cu privire la aspectele semnalate de către Gheorghe Enescu, aşteptând declanşarea unei anchete interne şi concluziile acesteia.
Vom reveni asupra acestui caz, în următoarele ediţii ale publicaţiei noastre. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co