Sport

Vivi Răchită: “Promit că de centenar voi invita toți jucătorii care au jucat la Petrolul”

După două evenimente importante, inaugurarea Stadionului “Ilie Oană” printr-un spectacol deosebit și primul meci oficial desfășurat de echipa Petrolul Ploiești pe noua arenă, managerul Vivi Răchită a ieșit la rampă cu câteva opinii interesante despre cele petrecute în ultima perioadă în sânul mișcării galben-albastre.

Vivi Răchită: Am avut o săptămâna trecută cu două evenimente pe care le-am așteptat de mulți ani, mai ales inaugurarea stadionului Ilie Oană, un proiect în care tot ploieșteanul a pus suflet și bani, pentru că a fost făcut cu bani din partea Consiliului Local, Primăriei…
Mă bucur că totul a fost la superlativ, ne-a ieșit așa cum am dorit… A fost un volum de muncă imens și pentru mine cea mai mare bucurie a fost faptul că cei 15.000 de spectatori ne-au apreciat munca și că Hagi și Popescu au spus că se simt ca în străinătate, ca pe un stadion din străinătate și că totul este la superlative, necrezând că acest stadion s-a făcut într-un timp record, în mai puțin de un an. Hagi a spus că și-ar dori un astfel de stadion în zona lui, acolo, la Constanța. Așa că, celelalte păreri, ale detractorilor de serviciu, mă lasă rece. Nu mă mai interesează ce mai spun alții, dacă două somități ale fotbalului românesc și 15.000 de spectatori și celelalte comentarii care au fost făcute sunt la modul pozitiv. Nu mă mai interesează dezinformările, minciunile și alte lucruri negative.

Reporter: Despre meciul cu Dinamo…
Vivi Răchită: Apoi, meciul cu Dinamo îmi va rămâne toată viața în minte, pentru că este un meci pe care îl pregătisem în așa fel încât să nu-l pierd. Era un meci, primul meci oficial pe noua arenă Ilie Oană și îmi doream un rezultat bun. Din păcate a fost o catastrofă și acum, la rece, pot să spun că ne cerem scuze tuturor celor care au lucrat la stadion, tuturor suporterilor care au venit la stadion și tuturor celor care cred în noi. Dar, pot să vă mai spun că proiectul la care muncim va continua – așa cum am spus și acum doi ani, că echipa va promova în doi ani, deși mulți nu ne dădeau nicio șansă și mai mulți așteptau să-mi rup gâtul.
Acum doi ani și jumătate, tot în această locație, dar, bineînțeles, în alt decor, eram eu și vreo patru jucători… Fără mingi, fără tricouri, cu două lăzi frigorifice care ne-au fost luate și alea peste vreo trei zile, fără bani de niciun fel, fără sediul clubului, fără calculatoare, fără nimic și toată lumea spunea că anul acela îmi voi rupe gâtul. Din păcate pentru ei, cei care n-au crezut în mine, cu mari sacrificii, am reușit să aduc lângă mine oameni care pun suflet și proiectul a fost realizat. În doi ani de zile, am promovat.

Reporter: E un nou început?
Vivi Răchită: Îmi aduc aminte de situația din 1992, când am fost la un pas să retrogradăm – meciul cu Bistrița, celebrul…- și în trei ani de zile am câștigat Cupa României. Sunt similare situațiile pentru că și atunci nu erau foarte mulți bani, se schimbase acționariatul, de la compania minieră către Federația Sindicatelor Petrom… Și atunci a fost o schimbare de generație, țin minte că se renunțase la mulți jucători în vârstă și veniseră foarte mulți tineri, dar s-a avut răbdare și peste trei ani s-a câștigat Cupa României, singurul trofeu de atunci, până acum al Petrolului.

Reporter: S-a vorbit despre jucători neinvitați…
Vivi Răchită: Eu mi-am făcut treaba, am readus spiritul Petrolului, pentru că poate să-mi spună mie oricine că dacă eu nu aveam relația pe care o am cu membrii galeriei, dacă eu nu le spuneam oamenilor adevărul, nu se întâmpla ce s-a întâmplat după meciul cu Dinamo. Am avut și momente mai tensionate cu ei, pentru că au fost dezinformați, timpul mie mi-a dat dreptate mereu și toate dezinformările au fost demolate de timp, pentru că tot ce-au spus detractorii și au fost suporterii mințiți, în timp s-a demonstrat că eu am avut dreptate. Cum și înainte de inaugurare încercaseră niște prieteni de-ai mei, între ghilimele, să-mi pună suporterii în cap pentru că n-am vrut să-i invit la inaugurare pe Liliac și pe Octavian Grigore, deși lista era făcută de foarte mult timp… Cum am văzut și în următoarea zi că un anumit fost jucător al clubului mă atacă…  Nu am vrut să-i răspund, pentru că ar trebui să-i răspund foarte dur, cu adevăruri. Încă o dată spun, nu a fost o sărbătoare a Clubului Petrolul propriu-zis, a fost inaugurarea unui stadion, făcută de Primărie. Eu am  muncit foarte mult la acest stadion și am muncit la acel spectacol și la tot ce s-a întâmplat și pentru mine a fost un mare stres să pot să-i aduc pe Hagi și pe Popescu în același timp pe stadion, pe teren. Nu vreau să dau vina pe nimeni din club, eu sunt vinovat pentru că un jucător nu a fost invitat, dar pentru mine gloriile Petrolului sunt cele care au câștigat campionate, care au făcut performanță. Promit acum că de centenar, în 2024, voi invita toți jucătorii care au jucat la Petrolul în istorie.

Reporter: Au fost omiși, dar nu neapărat voi nu ați vrut să-i invitați…
Vivi Răchită: Am citit o listă în care se spunea că nu au fost invitați… Au fost invitați; unii au fost chiar pe stadion… Încă o dată spun, nu a fost o sărbătoare a Clubului Petrolul, ci a fost inaugurarea Stadionului Ilie Oană. Când va fi centenarul, toți cei care au jucat sau au lucrat la club vor fi invitați.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co