Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vidanjele colectează… rugină

O investiție de aproximativ 450.000 de euro ruginește în curtea Administrației Domeniului Public și Privat Ploiești. Cele două vidanje de lux achiziționate în urmă cu aproximativ un an ar putea fi folosite abia peste o lună.

Autoritățile susțin că din cauza birocrației s-a ajuns în această situație, în prezent așteptându-se licența de transport de la ARR.
„Nu au fost folosite din cauza emiterii întârziate a licenței de transport de către Autoritatea Rutieră Română, deoarece nu a recunoscut dreptul de proprietate al RASP-ului, prin darea în administrare de către municipiul Ploiești. S-a rectificat printr-o hotărâre a Consiliului Local, prin care s-a încheiat un contract de închiriere între Primărie și RASP, pentru aceste vidanje, și acum toate formalitățile sunt la final”, a declarat directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, Răzvan Lungu.
Actualmente, vidanjele cu probleme au fost închiriate RASP Ploiești, pentru 500 de lei, lunar, sumă care este plătită degeaba Primăriei.
În ceea ce privește personalul care va deservi vidanjele, există un singur șofer și șef de coloană, pregătit să preia volanul.
“Fac parte din contractul Stației de Epurare, semnat în anul 2007”, a declarat purtătorul de cuvânt al RASP Ploiești, Bianca Patrichi.

Și statul în curte aduce necazuri
Culmea este că, deși nu au fost folosite, vidanjele au fost deja avariate. Rugina s-a pus pe ici, pe colo și rezervorul uneia a plesnit peste iarnă, pentru că importatorii uitaseră apă în el. Cât despre ploieșteni, aceștia consideră mult prea mare suma plătită pentru achiziționarea celor două utilaje.
“Această investiție este o investiție foarte proastă, din moment ce sunt ținute în curte”, a declarat un localnic. “În primul rând, cred că prețul plătit pentru achiziționarea lor este enorm de mare, iar în al doilea rând, banii aceștia puteau fi folosiți în alte scopuri”, a spus un alt ploieștean, despre suma de achiziție a celor două utilaje.
În cel mai fericit caz, conform reprezentanților RASP Ploiești, vidanjele ar putea fi folosite în cel mult o lună.
Asta dacă nu vor mai exista și alte piedici birocratice. Iar când totul va merge ca pe roate, unul dintre utilaje va putea fi închiriat de cetățeni.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co