Cultura

“Vecernie”, un volum semnat de Eugen Serea

Debut la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din staţiunea Buşteni. Poetul Eugen Serea a lansat primul său volumul de poezii intitulat „Vecernie”, iar evenimentul a strâns un public numeros, format din prieteni ai autorului, admiratori şi scriitori.

Eugen Serea este din Buşteni, iar versurile sale i-au impresionat pe cei prezenţi, deoarece transmit un mesaj clar cititorului şi reprezintă un echilibru între realitate şi frumos. Cunoscătorii, descriu poeziile ca pe „o vibraţie cu acorduri fine”, iar editorul Florin Caragiu spune că una din trăsăturile poemelor este că  „asistăm permanent nu numai la o oglindire a mişcărilor conştiinţei în reacţiile naturii, ci şi la o reflectare a naturii în gesturile umane”. „Eugen Serea a scris mult mai mult decât acest volum, el viind doar un eşantion de poezii reprezentative, bine alese şi percutante. Sunt convins că urmează şi alte creaţii şi le aştept cu mare interes”, a spus editorul Florin Caragiu.
Poetul povesteşte că poezia reprezintă o adevărată pasiune şi scrie cu mare uşurinţă versuri. Ziua lansării a fost emoţionantă, mai ales să alături i-au stat persoane dragi şi prieteni vechi. „Vorbele vin singure şi se aşează în structuri fără ca eu să caut cu obstinaţie rima şi fără ca eu să număr neapărat măsura. Pur şi simplu ele curg. Mersul meu către poezie a venit de la sine. Am simţit că pot pune o mică ordine în haosul interior, că pot să dau o structurare unor sentimente, unor raţiuni, unor stări de fapt în aşa fel încât să nu mă exprim neapărat pe mine, ci un univers”, a povestit scriitorul Eugen Serea.
Volumul “Vecernie” poate fi găsit la Centrul Cultural “Aurel Stroe” şi în librării, la preţul de 5 lei. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co