Politica

UNPR, după fuziune…

Auraş Chivu, preşedintele filialei Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Câmpina a făcut o declaraţie de presă, în condiţiile în care la jumătatea lunii decembrie, anul trecut, organizaţia din care face parte a „înghiţit” şi Partidul Iniţiativei Progresiste (PIN).

În contextul respectivei organizări politice, organizaţia PIN din Prahova nu s-a lăsat asimilată „din prima”, solicitând negocieri serioase în prealabil, având ca bază de negociere cele 37 de organizaţii din judeţ şi un total de 12 consilieri.
„Ar fi trebuit ca săptămâna trecută să aibă loc o întâlnire la nivel de judeţ între preşedinţii organizaţiilor UNPR şi PIN Prahova. Nu s-a întâmplat încă, dar, săptămâna aceasta, Biroul Judeţean Permanent al UNPR Prahova se va întâlni cu omologii săi din PIN, pentru a li se aduce la cunoştinţă tot ceea ce s-a produs în urma fuziunii. Conform protocolului semnat în 15 decembrie 2011, la nivel central, între cele două formaţiuni politice, în art. 3.5 se stipulează că, în urma integrării membrilor PIN, aceştia vor deveni membri UNPR şi li se va garanta continuitatea vechimii în partid.
Li se vor aduce la cunoştinţă toate modificările, aceştia fiind de drept, în momentul de faţă, membri UNPR, fiind preluaţi prin absorbţie”, a declarat Auraş Chivu.

Membri, cu toţii…
Probabil, negocierile privind şi integrarea membrilor PIN Prahova în UNPR, vor fi mai dificile, dat fiind comunicatul de presă prezentat de către Ionuţ Răzvan Tănase, preşedintele PIN Prahova, în decembrie anul trecut, prin care a spus: „Funcţionând ca o echipă la nivelul organizaţiei Prahova, am considerat că trebuie să luăm o decizie care să nu afecteze legăturile strânse cu membrii noştri din teritoriu“.
Cu siguranţă că multora dintre membri PIN nu la va conveni să devină simpli membri, renunţând la funcţii de preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, în cadrul organizaţiilor din care au făcut parte până acum, de unde şi prezumţia unor negocieri dificile.
„Este posibil acest lucru, dar, cu siguranţă, se va lărgi Biroul Permanent Judeţean. Toţi cei care sunt în momentul de faţă în funcţii politice, consilieri locali, judeţeni, conform protocolului, vor deveni membri UNPR.
Dacă nu se va face trecerea în formaţiunea noastră, se va putea retrage sprijinul politic, dacă nu se va dori continuitatea în UNPR şi respectarea protocolului. Menţionez că este posibil să apară modificări şi în ceea ce priveşte candidatura pentru postul de primar la Câmpina. La acest moment, pot spune că este din ce în ce mai agreată posibila candidatură a lui Ciprian Murariu, vicepreşedinte în organizaţia judeţeană şi secretar în filiala câmpineană”, a mai precizat Auraş Chivu. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co