Un părculeţ numit… dorinţă!
Părculeţul din cartierul Câmpiniţei din Câmpina este ignorat de autorităţile locale, de ani de zile. Totul se reduce în acest parc la iarba verde, care creşte prin voinţa naturii, la vreo trei bănci de lemn, deteriorate şi o masă metalică, strâmbă şi nevopsită.
Locuitorii din zona părculeţului sunt nemulţumiţi de această situaţie, acuzând administraţia locală de nepăsare faţă de acest spaţiu. Ei consideră că acest loc ar putea fi amenajat atât pentru copii cât şi pentru adulţi, pentru ca cei mici să se bucure de un loc de joacă iar adulţii de un loc de relaxare. Total neinspirat, s-au postat două containere de gunoi (pet-uri şi metal) în faţa gardului care delimitează părculeţul de trotuar. Indiferent cine ar sta chiar şi pe băncile stricate, nu ar putea admira decât containerele de gunoi, respirând mirosul aferent, pentru că se aruncă şi resturi menajere. Nemulţumirile oamenilor din cartierul Câmpiniţa fac trimitere şi la faptul că părculeţul în cauză, lipsit de un aspect civilizat şi cu o destinaţie clară, atrage diverse persoane certate cu buna creştere, devenind un loc de „adunare” pentru care consumul de alcool este singura preocupare.
Promisiuni administrativ-locale
Un răspuns primit din partea Primăriei cu privire la aceste aspecte, semnat de primarul Horia Tiseanu şi secretarul Paul Moldoveanu spune următoarele: „Primăria Câmpina este într-o continuă căutare de soluţii şi mijloace care să conducă la o dezvoltare durabilă şi să asigure locuitorilor săi un mediu atractiv şi sănătos (n.r-fotografiile vorbesc de la sine!).
Pentru locuitorii cartierului Câmpiniţa, Primăria Câmpina are în vedere amenajarea unui loc de odihnă şi recreere în zona menţionată ( şi nu a unui loc de joacă pentru copii, mai ales că grădiniţa nr. 4 va fi mutată într-un nou sediu din incinta şcolii nr.8). În ceea ce priveşte întreţinerea mobilierului urban din parcuri, ea se realizează ori de câte ori este nevoie, iar parcul din cartierul Câmpiniţa va fi introdus şi el în programul de reparaţii parcuri. Dacă fondurile alocate în bugetul local pentru „servicii şi dezvoltare publică” vor fi suficiente, proiectul de amenajare „Parc de odihnă” în cartierul Câmpiniţa, va fi pus în aplicare în acest an.” Comentariile rămân la latitudinea locuitorilor din cartierul Câmpiniţei!
Cât priveşte implicarea Poliţiei Comunitare, şefa acesteia, Carmen Gheorghe a afirmat că a dat mai multe avertismente celor ce consumă alcool şi deranjează ordinea publică în părculeţ şi împrejurimi, promiţând o implicare mai drastică, cu aplicare de amenzi.
Cred că de aproape 20 de ani, părculeţul arată în stadiul care este acum. Nu se face nimic!
Ce fel de primar avem? De ce nu se amenajează, să ieşim şi noi
să stăm la aer pe o bancă. Au pus tomberoanele alea chiar acolo!
Ce să mai stai, în mizerie şi miros de gunoi! N-au găsit alt loc?
Să facă leagăne pentru copii, pentru că în cartier sunt foarte mulţi copii.
Să pună şi nişte bănci ca lumea, pentru noi, cei mari. Ar fi
ceva minunat! – Melat Nechifor
În urmă cu 40 de ani, părculeţul ăsta era fain! Se jucau copiii aici. Nouă, celor care locuim în zonă, ne pare rău că a ajuns în halul acesta. – Jean Cucurezeanu
Parcul este sub orice critică! Nefiind amenajat, nu prea e frecventat de copii ci de beţivi, care stau şi beau aici şi ne strică liniştea. Vedeţi imobilul acela, care e în paragină, lângă părculeţ? A fost grădiniţă (n.r.- fostul atelier-şcoală nr.8). L-a luat Primăria şi nu face nimic, e părăsit şi se adună acolo toate gunoaiele şi tot felul de oameni. Dacă s-ar face ceva, n-am mai auzi de bătăi şi înjurături, iar Poliţia Comunitară este inexistentă! Habar nu au cine stă prin cartierul acesta! Se plimbă, dar nu-i vezi să se implice dacă vad ceva în neregulă, să dea vreo amendă. – Aurora Dinu
E păcat de părculeţul ăsta, care a fost lăsat de izbelişte!
Când şi când a mai fost curăţat, dar să facă o bancă, o cumpănă, un leagăn, ceva pentru copii, nimic. În urmă cu 5 ani de zile am făcut o sesizare către Primărie şi mi s-a spus că vor să facă ceva, să amenajeze, dar, bineînţeles că nu s-a luat nicio măsură de atunci. – Elena Livia Botu
Carmen NEGREU