Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Trupa „Ludic” din Iaşi a obţinut premiul cel mare

Studenţii actori din toată ţara au oferit în weekend un adevărat spectacol pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Sute de turişti din toate colţurile ţării au venit special în staţiune pentru a urmări prestaţia concurenţilor şi pentru a-şi încuraja favoriţii.

Timp de trei zile, zece centre universitare din ţară au concurat la cea de-a VI-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Ploieşti şi de Centrul „Aurel Stroe” din Buşteni. La final, juriul format din actori şi regizori a evaluat originalitatea, valoarea interpretativă, impresia artistică, dicţia, regia şi scenografia şi a desemnat câştigătorii evenimentului din acest an. Marele premiu a fost obţinut de trupa „Ludic” din Iaşi, premiul pentru popularitate a fost înmânat actriţei Andreea Riciu din Ploieşti, iar trupa Niteo, tot din Ploieşti, a câştigat locul I pentru cea mai bună scenografie  şi cea mai bună regie. „Cu ocazia acestui festival, s-a demonstrat că publicul este receptiv, iar dorinţa tinerilor de a se afirma este din ce în ce mai mare. Spectacolul trupei Ludic a fost deosebit, iar juriul a apreciat talentul actorilor, dovada fiind premiul cel mare decernat la finalul galelor. Această ediţie a festivalului ne-a demonstrat, încă o dată, că există multe talente în ţară, iar aceşti actori, care nu sunt profesionişti, au calităţi care îi pot face oricând pretendenţi la titlul de actori, pe orice scenă din ţară”, a precizat directorul Casei de Cultură „Aurel Stroe” din Buşteni, Constantin Spurcaciu.
Evenimentele continuă la instituţia de cultură din Buşteni. Sâmbătă, începând de la orele 18.30, turiştii sunt aşteptaţi la recitalul „Trio Contraste”, susţinut Ion Bogdan Ştefănescu la flaut, Sorin Petrescu la pian şi Doru Roman, percuţie. În program sunt lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Aaron Copland şi Franz Lizst, iar intrarea este liberă.  Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co