Actualitate

Traian Drăguşin:„Avem de-a face cu cel mai slab Guvern”

dragusinTraian Drăguşin este preşedintele filialei Partidului Conservator (PC) din Câmpina din anul 1995, deţinând două mandate de consilier. În 2008, din cauza conjuncturii politice de la momentul respectiv, a făcut parte din Partidul Noua Generaţie (PNG), dar a revenit, după numai şase luni, la PC.

Reporter: Care este situaţia în momentul de faţă, a filialei Partidului Conservator din Câmpina?

Traian Drăguşin: Într-adevăr, în ultima perioadă, această filială a PC a cam lipsit de pe scena politică. Motivele sunt mai multe. Probabil că a contribuit şi schimbarea locului meu de muncă, poate chiar şi iarna grea care a fost. O anume stare de apatie a existat cam în tot spectrul politic, cel puţin pe perioada iernii. Chiar nu avea nimeni chemare de a face politică aşa cum se făcea în perioada campaniei prezidenţiale. Acum suntem în jur de 270 de membri. Am început o reconstituire a membrilor, am început un dialog cu ei, pentru a-mi reconfirma poziţia lor după ultimele alegeri, după rezultatele care au fost, pentru a vedea dacă există nemulţumiţi, dacă doresc să plece la alte partide. Vreau să avem o situaţie clară, să ştim pe cine ne putem baza în continuare, pentru activitatea din cadrul filialei. Deja s-au început întâlnirile cu membrii Biroului Permanent, se organizează secţiile de votare, existând o acoperire totală a acestora. În privinţa Organizaţiei de Tineret, pot spune că aceasta e activă, chiar a avut o întâlnire la Braşov, la nivel naţional, cu celelalte organizaţii, pentru stabilirea în perioada următoare a unor acţiuni. Per ansamblu, pot spune că în ultimele luni am început să ne mişcăm, să ne punem pe picioare, cum se spune.

Reporter: Ce efect a avut asupra filialei PC Câmpina ruptura creată în urmă cu doi ani, prin crearea ad-hoc a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD)?

Traian Drăguşin: Ne-a afectat, cu siguranţă! O perioadă de timp a fost Alin Moldoveanu la conducerea PC, apoi a plecat la PNŢCD. Am preluat eu conducerea, iar plecarea lui şi a altora mi-a creat o situaţie de disconfort, obligându-mă să clarific situaţia tuturor membrilor, pentru a ştii exact cine a rămas în organizaţie şi cine a plecat. Majoritatea membrilor filialei PC au rămas fideli. Cred că, la vremea respectivă, devenise şi o problemă personală, pentru că stăteam în cumpănă dacă să preiau sau nu conducerea filialei.

Reporter: De ce credeţi că nu a avut succes PC?

Traian Drăguşin: Campaniile electorale s-au transformat într-un „concurs” din care să reiasă care deţine mai mulţi bani. Să vă reamintesc următorul lucru: primul mandat al lui Horia Tiseanu ca primar a fost din rândurile PC, Florin Anghel a ieşit preşedinte al Consiliului Judeţean tot de la PC. Eu am trăit aceste campanii şi, cel puţin, campania pentru Florin Anghel nu a fost una uşoară, trebuind să fie luate „la mână”, localitate cu localitate. Rezultatele s-au văzut, pentru că a câştigat! Putem să spunem că aşa cum am reuşit să scoatem doi oameni din Câmpina, şi primar, şi preşedinte de judeţ, funcţie care l-a propulsat mai târziu deputat, putem să mai găsim o soluţie şi pentru următoarele alegeri, adică un candidat care să facă faţă.

Reporter: Se vehiculează din ce în ce mai des în mass-media ideea alegerilor anticipate. Mai este valabil protocolul încheiat între PC şi PSD în campania prezidenţială ?

Traian Drăguşin: Alianţa cu PSD, de când ştiu eu, s-a făcut doar în situaţiile când au fost alegeri parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare, având o colaborare bună. Însă, în campaniile electorale locale, întotdeauna PC a candidat singur. La alegerile din 2008, a candidat colegul meu Soare, care, fără o sută de voturi, cred, nu a prins un loc în Consiliu. Nu am fost implicat în acea campanie, pentru că în acea perioadă eram la PNG, unde am stat doar şase luni. În politică, nu întotdeauna faci ce-ţi place. Aşa a fost conjunctura, atunci, cu şi fără voia mea. În momentul de faţă, relaţia PC cu PSD este incertă, pentru că o declaraţie recentă a lui Victor Ponta dădea de înţeles că relaţiile dintre cele două partide vor fi analizate, ca să nu zic mai mult. Vedeţi dvs., atenţia cuvenită acestei relaţii nu s-a dat decât în momente cheie: campanie pentru alegeri deputaţi, senatori şi preşedintele României. Atunci am marşat pentru PSD, ceea ce este un lucru cert! Eu cred că PC, chiar dacă este un partid mai mic, a venit cu câteva idei bune, care au fost preluate şi de alţii, fiind puse în aplicare. Dar, au fost şi idei care nu au putut fi fructificate, cum ar fi reducerea TVA la alimentele de bază sau neimpozitarea profitului reinvestit. Chiar dacă au fost idei venite de la un partid mic, au fost interesante faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în ţară şi ce ne oferă actuala putere… Bomba care a venit de la preşedintele Băsescu, legat de afirmaţiile cu privire la reducerea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15% şi chiar a indemnizaţiei de şomaj, tot cu 15%, sunt nişte măsuri care au apărut brusc. PC Câmpina consideră că nu pensionarii sunt cei care trebuie să suporte incompetenţa acestui Guvern. Vă voi spune un punct de vedere personal, fără să fii avut vreo întâlnire în cadrul organizaţiei la nivel de judeţ. Astfel că, ceea ce se întâmplă în ţară mie mi-a confirmat încă o dată că avem de-a face cu cel mai slab guvern, cel mai prost guvern, pe care
l-am avut din ’90 încoace! Nu e nicio surpriză, nici faptul că acest anunţ vine din partea preşedintelui ţării. Este încă o dovadă a controlului asupra statului, care se află la Cotroceni. Acest Boc II,III,IV, care a fost o dată demis şi iar pus este clar că nu are nicio legătură cu populaţia ţării şi, repet, este punctul meu de vedere. Nu a venit cu nicio măsură care să fie apreciată, să fie bine primită de mediul economic, măcar. Este de aşteptat ca într-o zi, lucrurile să nu mai poată continua aşa.

Reporter: Credeţi că s-ar putea ajunge şi în România la manifestări de stradă, precum în Grecia?

Traian Drăguşin: Eu prevăd nişte mişcări de stradă. Mă gândesc că, decât să avem astfel de manifestări în toată ţara, nemulţumirile fiind extinse la maxim, actualul Guvern mai bine şi-ar da demisia! Poate că, în acest fel, am putea evita genul acesta de manifestări.

Reporter: Ce ar face PC dacă ar fi la putere, într-o astfel de situaţie?

Traian Drăguşin: Am convingerea că atât preşedintele PC Daniel Constantin şi preşedintele fondator, Dan Voiculescu, sunt în stare să vină cu nişte soluţii, dar, orice alt Guvern se va alcătui mai prost decât cel actual nu poate să fie!Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co