Actualitate

Tot prin gropi, prin gropi…

La omul sărac, nici boii nu trag. Asta se poate spune despre comuna prahoveană Râfov, unde oamenii sunt disperaţi din cauza drumurilor distruse de către constructorii autostrăzii Bucureşti- Ploieşti.

Deşi există un contract încheiat cu aceştia, pentru repararea străzilor distruse, de doi ani de zile nu s-a luat nicio măsură. De refacerea lor, din banii localităţii, nici nu se poate pune problema şi asta pentru că Râfovul este una dintre localităţile cu cele mai mici fonduri. Plus că există un contract semnat între Consiliul Judeţean Prahova şi constructori, prin care aceștia se angajează să refacă tronsoanele stricate. ”Lucrările la autostrada Bucureşti – Ploieşti au început în anul 2007. Maşinile de mare tonaj au tranzitat DJ 139 până a fost distrus. Există un contract între firma constructoare şi Consiliul Judeţean Prahova prin care aceştia aveau obligaţia de a repara distrugerile. De doi ani de zile nu s-a făcut absolut nimic. Am încercat chiar eu să port o discuţie, măcar la telefon, cu constructorul pe acestă temă, însă nu mi se răspunde. Oamenii sunt nemulţumiţi din această cauză, însă toate încercările mele de a face ceva, au rămas fără rezultat”, a explicat primarul localităţii prahovene Râfov, Mircea Chivu.

E jale…
Oamenii spun că nici nu le vine să creadă că DJ 139 a fost vreodată asfaltat. ”Când plouă este prăpăd. Maşina şcolii nici măcar nu mai trece pe aici. Ocoleşte câțiva kilometri mai departe, pentru că s-a întâmplat de câteva ori să rămână înnămolită”, a explicat o localnică din Râfov.
Două dintre drumurile distruse erau făcute prin programul SAPARD în 2005. Acum acestea sunt impracticabile și oamenii trag speranţe că vor fi refăcute anul acesta, aşa cum prevede, de altfel, şi contractul.
„Ne-a venit control şi de la SAPARD Bucureşti, dar şi de Antifraudă, tot din Bucureşti, şi au văzut contractul. Acesta curpinde o clauză prin care firma se angajează, chipurile, ca până în noiembrie anul acesta, să refacă drumurile. Sper să se întâmple acest lucru, pentru că nu este corect să tragem noi ponoasele după ce un drum a fost făcut şi distrus de altcineva” a declarat Mircea Chivu.
Maşinile de mare tonaj care au fost folosite pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au distrus atât drumurile, cât şi mai multe case, din cauza trepidațiilor. Mnariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co