Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Cuzin Toma vine la Câmpina, cu filmul său AFERIM

Cuzin Toma este cunoscut ca Firicel din “Las Fierbinți”, dar și ca sclavul țigan din celebrul “AFERIM”. Actorul vine la Casa de Cultură din Câmpina, pe 12 mai, pentru a sta de vorbă cu cei care doresc să vadă pelicula care a primit Ursul de Argint pentru regie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Interzis minorilor sub 15 ani, AFERIM este o lecţie aspră de istorie, plină de umor deocheat şi de elemente ale westernului clasic.

Filmul este adus la Câmpina de două asociații, care au planificat proiecții de film în 100 de orașe, cu ocazia centenarului. Câmpinenii vor putea vedea, de la orele 16.00, documentarul ”Marea Unire. România, la 100 de ani”, apoi, de la orele 18.00, un film românesc artistic, cel ales pentru Câmpina fiind AFERIM.

 

Aferim este, pe cat de dramatic si de dur, pe atat de plin de umor si satira de calitate. Un limbaj foarte colorat pentru un film alb-negru. Este obscen, amuzant si plin de intelepciune seaca prin schimbul de proverbe si zicale romanesti, culese cu grija din cartile lui Creanga, Sadoveanu sau Anton Pann. Limbajul este chiar unul dintre cele mai importante aspecte ale filmului si, probabil, cel mai memorabil. Curg snoavele in „Aferim!“ precum bicele pe spinarile tiganilor.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co