Actualitate

Toamna se numără… românii

Pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, care se  va desfăşura în perioada 22-31 octombrie,  vor fi angajate 120.000 de persoane.

Cifra poate părea mare, dar se pare că, deşi trăim vremuri de criză, lumea nu se prea dă în vânt după un câştig suplimentar posibil prin participarea la această activitate. Ca dovadă şi numărul extrem de mic de cereri depuse de cei care vor să devină recenzori, la registratura Primăriei Ploieşti. „Până în acest moment, doar 200 de ploieşteni au depus cereri. Asta dovedeşte că foarte puţini ploieşteni sunt interesaţi de un astfel de post”, a declarat secretarul Primărie Ploieşti, Oana Iacob.

Prea puţini bani
Recenzorii vor fi remuneraţi cu 50 de lei pe zi, iar durata desfăşurării acţiunii este de 15 zile. Sumele mici îi determină, însă, pe ploieşteni să stea deoparte de slujba temporară. „50 de lei pe zi? Nici în agricultură nu se mai dă atât de puţin. Şi pentru chestia asta este vorba de muncă calificată”, a declarat un ploieştean. “Pe mine nu mă interesează o astfel de muncă, să merg din poartă-n poartă”, a spus un altul. „Sunt prea puţini bani pentru volumul de muncă. Nici nu mă gândesc să am un astfel de job, în care te întâlneşti cu fel de fel de oameni”, a spus o ploieşteancă.După selecţie, fiecare persoană va da un test de evaluare, iar dacă în urma acestuia rezultatele vor fi bune, de abia atunci va fi declarată admisă, iar ulterior va fi instruită.  Dacă la nivel naţional Institutul Naţional de Statistică a anunţat că va angaja 100.000 de recenzori, la nivelul judeţului Prahova necesarul este de 4.200 de persoane. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co