Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Taximetrişti nemulţumiţi de concurenţa „piraţilor”

taxi-4Între șoferii de taxi din Câmpina care au actele în regulă și persoanele care practică ilegal servicii de transport cu autoturisme mocnește un conflict presărat cu amenințări.

Starea de spirit a taximetriştilor câmpineni este cât se poate de proastă în ultima perioadă, deoarece văd cum le este luată pâinea de la gură de anumite persoane, care,  fără să deţină licenţă, practică o astfel activitate cu plecare dintr-o anumită zonă a orașului. „Avem mari probleme cu taximetria ilegală. Noi le spunem celor care fac acest lucru piraţi, pentru că ei nu plătesc la stat nimic. Stau, de cele mai multe ori, în staţia de la Răcitor”, a declarat, sub protecția anonimatului, un taximetrist local.
Atunci când au încercat să stea de vorbă cu concurența ilegală, taximetriştii au primit o serie de ameninţări. „Am primit o comandă telefonică pentru staţia de la Răcitor şi acolo am dat peste doi băieţi care mi-au spus să plec, că nu e treaba mea să iau persoana din zona respectivă. Nu avem loc de piraţi! Sunt foarte mulţi şi nu ne lasă să ne facem treaba”, a declarat un alt șofer.

Fără sprijinul autorităților
Cel mai greu de suportat moment este acela când un taximetrist merge să onoreze o comandă primită prin telefon și vede cum solicitantul se urcă în altă maşină. Deși li s-a cerut sprijinul, autorităţile locale câmpinene nu au rezolvat nimic până în prezent. „Nimeni nu a luat nicio măsură. Nu avem sprijin de la nimeni. Rugăm autorităţile locale să facă ceva în această privinţă”, a spus Vasile Ionescu, unul dintre cei mai vechi taximetrişti din Câmpina. Printre cei care au primit sesizări din partea taximetriştilor se numără şi poliţiştii comunitari. „Taximetriştii plătesc taxe, iar ceilalţi bagă banii direct în buzunar, fără să plătească vreun impozit. Cunoaştem acest aspect. Sper ca această situaţie să poată fi rezolvată”, a declarat Cristina Radu, din cadrul Poliției Comunitare Câmpina. Un lucru este clar: autorităţile trebuie să facă ceva, cât mai repede, înainte ca tensiunile care există între cele două tabere să degenereze într-un conflict deschis, așa cum s-a mai întâmplat, cu alte ocazii, în Prahova, în branșa celor care practică taximetria.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co