Eveniment

Tabăra „Ruxandra Ionescu”

Vineri s-a încheiat, la Cornu, prima tabăra internaţională de creaţie a artiştilor plastici, organizată sub numele „Ruxandra Ionescu”.

Aceasta a fost, până în urmă cu câţiva ani, directorul Muzeului de Artă Ploieşti şi, totodată, iniţiatoarea unor tabere de creaţie sub titulatura „Pe urmele pictorului Nicolae Grigorescu”. Anul acesta, preşedintele filialei UAP Ploieşti, Valter Paraschivescu, a hotărât să organizeze această tabără la Cornu, cu participarea a zece artişti plastici din ţară, Republica Moldova şi din Germania. Acţiunea a durat 12 zile, la ultima dintre acestea având loc expoziţia lucrărilor, în holul, poate mult prea mic, al Casei de Cultură din localitate. „În raport cu alte tabere, cred că aceasta a fost una închegată. Nu cred că exagerez dacă spun că este şi meritul celui care invită artiştii, pentru că trebuie să ştii să îi găseşti, să fie compatibili, să ai idee care este direcţia în care ei lucrează. Astfel, poţi bănui cumva, rezultatele de final”, a spus Valter Paraschivescu.
Marilena Gheorghiţă, fost director al Casei de Cultură „I.L. Caragiale” din Ploieşti, artist plastic recunoscut, care a participat la această tabără, s-a arătat încântată: „Ne-a unit peisajul, care şi-a spune cuvântul. Ne-a marcat impresiile! Timpul a ţinut cu noi, iar grădinile, casele cele vechi, culorile sunt minunate”.

Oaspeţii au fost încântaţi
Iurie Matei, profesor universitar şi artist plastic de marcă din Republica Moldova, a impresionat prin lucrările sale suprarealiste, renunţând la peisaj, spunând că a fost inspirat de cerul pe care l-a văzut prin ferestrele camerei. „Taberele, pentru mine, sunt importante, pentru că am cunoscut artişti sau i-am revăzut pe cei de care mă leagă o anumită prietenie”, a declarat Iurie Matei. La vernisaj, pe lângă oameni de cultură şi iubitorii de artă plastică, au participat şi primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi senatorii Georgică Severin şi Daniel Savu.
Duminică, lucrările au fost duse la Vălenii de Munte, pentru a putea fi admirate la deschiderea cursurilor de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga”, apoi ele vor îmbogăţi patrimoniul Muzeului de Artă din Ploieşti. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co