Politica

Sună telefoanele în Consiliul Local…

Vicepreşedinte în cadrul filialei Câmpina a  Partidului Iniţiativei Naţionale (PIN), Luminiţa Dumitrescu face parte şi din Consiliul Local al oraşului și, după șase-șapte luni de familiarizare cu noua activitate, și-a format primele impresii despre actuala conjunctură locală.

Luminița Dumitrescu a primit calitatea de vicepreședinte a filialei PIN Câmpina după retragerea actualului lider al organizaţiei, Jenica Tabacu.
„Oamenii sunt serioşi, consultându-ne ori de câte ori e nevoie. Asta este partea bună. Partea rea a lucrurilor, aşa cum le apreciez eu, ar fi problema telefoanelor mobile care sună mai tot timpul. Nu mă gândesc că ar trebui închise, ci date doar pe silenţios. Consider că la o şedinţă de amploarea celei pe care o are Consiliul Local al Câmpinei, unde se discută problemele oraşului şi ale cetăţenilor, pentru care noi suntem plătiţi din bani publici, mi s-ar părea corect să ne concentrăm doar asupra acestor aspecte, în acel timp de două-trei ore, cât durează această întâlnire. Îmi pare rău că trebuie să recunosc, aproape că m-am adaptat şi eu la acest stil de lucru şi nu e bine.
Aş mai avea o nemulţumire. În momentul în care un consilier ridică probleme importante în plenul Consiliului, anumite persoane de la masa presei încep să râdă, să-şi dea coate, uneori par a fi nemulţumiţi de ceva.   Oare de ce ? Dacă domniile lor ar fi în locul nostru, cum ar proceda, dacă s-ar simţi deranjaţi de această atitudine?
Anumiţi colegi ai dumneavoastră trebuie să se gândească la faptul că acel consilier prezintă oful cetăţenilor câmpineni, aceiaşi cetăţeni pentru care presa pune pe tapet numeroase informaţii, pozitive sau negative, la adresa administraţiei. Cred că ar fi cazul ca unii dintre colegii dumneavoastră să-şi reconsidere acest gen de atitudine, nefiind benefică pentru nimeni”, a declarat Luminița Dumitrescu.

Sub zodia preluării
În privinţa afinităţilor politice ale PIN, Luminiţa Dumitrescu a ţinut să precizeze faptul că partidul din care face parte este „de sine stătător”.
„Am fuzionat, dar preluându-i noi pe ei, cu Partidul Ecologist. Astfel avem în cadrul PIN şi o aripă ecologistă. 
Chiar şi în cadrul Consiliului Local, în ciuda faptului că suntem minoritari – doar doi consilieri-, nu depindem politic de nimeni. Votăm ceea ce ni se pare nouă, că este corect.
În contextul crizei socio-politice şi economice, în care se află ţara în acest moment, consider că ne aflăm într-o situaţie foarte grea, având îndoieli că actualul Guvern îşi va duce mandatul până la sfârşit.
Ca o părere personală, poate că aş face o alianţă cu un partid nou ori care nu s-a murdărit niciodată cu nimic”, a explicat Luminița Dumitrescu. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co