Sport

Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti a fost inaugurat de Generaţia de Aur!

Selecţionata România – Selecţionata Petrolul 4-3

Au marcat: Viorel Moldovan (de 3ori) şi Marian Ivan – pentru tricolori, Zmoleanu, Răchită (din penalty) şi Grama – pentru petrolişti.
Selecţionata România: Şt. Preda – Bumbescu, Prodan, T. Cristea, Savadosi, Ovidiu Stîngă, Gică Popescu, Cheregi, Viorel Moldovan, M. Ivan, Hagi. Au mai intrat: Clement, Buşu, Zahiu, Buleică. Antrenor: Dumitru Dumitriu
Selecţionata Petrolul: Liliac – Baştină, Onuţ, Răchită, Petre Guşă, Octavian Grigore, Grama, Adrian Toader, Zmoleanu, Pura, Zafiris. Au mai intrat: Ion Coco Cojocaru, Ruse, Cristi Vlad, Catinca, Petre Butufei. Antrenor: Ion Marin
Vinerea trecută, într-o atmosferă senzaţională, a avut loc redeschiderea stadionului “Ilie Oană”, o bijuterie a Ploieştiului !
În faţa a 15.000 de spectatori, noul “Ilie Oană” a fost inaugurat de către Gică Hagi şi ceilalţi componenţi ai Generaţiei de Aur care au întâlnit Gloriile Petrolului.
Visul ploieştenilor s-a transformat în  realitate după mai bine de doi ani de aşteptare.
Stadionul a fost plin ochi, fanii venind să vadă un stadion mult prea frumos pentru suma investită în el: 17 milioane de euro.Ceremonia de inaugurare a debutat cu filmarea unui spot comercial, în care o orchestră simfonică a cântat o arie din Traviatta. Stadionul a demonstrat că are cea mai bună acustică din România în momentul în care jucătorii celor două echipe au intrat pe gazon, dar şi în momentul când George Nicolescu a cântat imnul Petrolului. S-a trecut apoi la momentul cel mai aşteptat: meciul dintre Gloriile Petrolului şi Generaţia de Aur, desfăşurat pe durata a două reprize de câte 25 de minute.
Pe teren s-au aflat nume grele precum Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Viorel Moldovan sau Adrian Bumbescu, în timp ce de partea cealaltă antrenorul Ion Marin a strâns fostele stele ale Petrolului.
Generatia de Aur s-a impus cu scorul de 4-3, golurile fiind marcate de Viorel Moldovan (un hat-trick) şi Marian Ivan, respectiv Zmoleanu, Vivi Răchită (din penalty) şi Grama.
După meci, a urmat un moment probabil unic pe stadioanele din România, tenorul Vlad Miriţă şi orchestra condusă de Daniel Jinga au susţinut un mini-recital într-o atmosferă de-a dreptul excepţională. Cei aproape 15.000 de oameni din tribune au ascultat arii celebre, au dansat şi chiar au cântat în tribune!
“Am promis, am facut! Stadionul e gata! E al tuturor celor care iubesc fotbalul, iubesc sportul şi iubesc simbolurile acestui oraş. E o mare reuşită! Avem acum un stadion cochet, modern, realizat în timp record şi cu un preţ fără precedent în România (la Bucureşti, la Naţional Arena preţul de execuţie este de 250 milioane de euro pentru 55.000 de locuri, asta înseamnă aproximativ 5.000 de euro/loc, la Cluj preţul va fi, la final, de aproximativ 3.000 de euro/loc, iar la noi, la Ploieşti, preţul final a fost de 17 milioane de euro pentru cele 15.000 de locuri ceea ce înseamnă un pic peste 1000 de euro/loc).
Vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru seriozitate şi mai ales pentru că au înţeles cât de important este acest stadion pentru noi toţi ploieştenii.“, a declarat primarul Andrei Volosevici.
Spre dezamăgirea tuturor, duminica trecută, “marţienii” şi-au tăiat panglica “OZN”-ului lor cu un eşec total în faţa lui Dinamo (1-5). Antrenorul gazdelor, Valeriu Răchită(vezi foto), s-a arătat extrem de supărat din cauza acestui rezultat şi a precizat că va face multe schimbări în rândul echipei. “Îmi cer scuze suporterilor care au venit pe stadion.
Încercăm să mergem mai departe, deşi sunt foarte supărat. Ştiam că Dinamo este o echipă foarte bună, au bătut cu 5-0 la Mediaş.
Pentru unii jucători acesta va fi singurul meci care l-au jucat pe acest stadion. Nu sunt laş să plec, am un proiect pe doi ani şi vreau să mi-l respect” a completat tehnicianul ploieştenilor.
Aşa că, până la stadiul de marţieni, “galbenii” şi-au adus aminte aseară că sunt doar “lupi”,al căror urlet se aude prea înfundat din subsolul clasamentului. Mai ales că Dănciulescu şi Niculae (de două ori) au trecut în derizoriu golul ex-dinamovistului Mitea. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co