Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Spitalul de Boli Pulmonare „respiră” greu

Dincolo de problemele generate de ordonanţe, legi, comunicate, Spitalul de Boli Pulmonare din Breaza se mai împiedică şi de unele datorii pe care le are faţă de proprietarii clădirii în care funcţionează.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, consilierul Ciprian Chiţoi, s-a arătat nemulţumit şi de modul în are actualul manager al spitalului, Lenuţa Marinescu, gestionează resursele financiare. „În 2010, spitalul a cerut Consiliului Local 600 de milioane de lei vechi, pentru că nu mai avea bani pentru utilităţi, în condiţiile în care au avut un excedent bugetar tot de 600 de milioane, constatat în februarie 2011. De ce a mai cerut bani Consiliului? De ce nu a redus cheltuielile, în condiţiile în care în aprilie trebuie să plătească aproape cinci miliarde de lei, datorie pentru chirie, proprietarul clădirii având titlu executoriu pentru recuperarea acesteia. Dau sporuri, tichete de masă, în condiţiile în care riscă încetarea activităţii spitaliceşti”, a spus consilierul Ciprian Chiţoi.

Cealaltă parte
„Preşedintele Consiliului de Administraţie trebuie să înţeleagă un aspect: cu banii care au mai rămas la sfârşitul anului 2010, s-au plătit în ianuarie, salariile pe decembrie ale angajaţilor, fiind normal să nu mai rămân cu bani. Am acordat sporuri legale, conform legii. Oricum legea îmi impune să nu depăşesc 70%, cheltuieli cu salariile. Noi am mai cerut bani Consiliului Local, pentru utilităţi. Mi-a dat în trimestrul IV 600 de milioane de lei vechi) pentru utilităţi. Utilităţile noastre au însumat puţin peste 200 de milioane, pentru că am făcut economie, iar restul, i-am dat înapoi. Este normal că am cerut din nou bani, pe trimestrul acesta, pentru că avem nevoie pentru utilităţi. Legea 95 spune clar la anumite articole, despre alocarea unor sume de bani de către consilii, pentru diverse: reparaţii curente, utilităţi. Domnul preşedinte să-şi pună problema despre ce facem, în sensul dacă se doreşte să mai existe acest spital în Breaza. Nu ştim, deocamdată, absolut nimic, dacă vom fi comasaţi cu Spitalul de Pneumoftiziologie din localitatea Drajna, pentru că a apărut, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, Planul Naţional de Paturi 2011-2013. Din câte ştiu, judeţul Prahova se află, din acest punct de vedere, sub numărul de paturi pe care le alocă ministerul, respectiv 6,02 paturi la o mie de locuitori” a declarat managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, Lenuţa Marinescu.
În privinţa datoriei de aproape cinci miliarde de lei, managerul Lenuţa Marinescu nu a dorit să comenteze mai mult decât că, banii nu au fost plătiţi în perioada în care, nu domnia sa se afla la conducerea spitalului. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co