Actualitate

Somaţii, amenzi, gunoaie… şi iar gunoaie

Biroul ADPP din cadrul Primăriei Câmpina a trimis somaţii pentru amenzi câtorva asociaţii de locatari, pentru că oamenii nu ţin cont de colectarea selectivă a deşeurilor şi de obligaţiile care le revin, conform legislaţiei în vigoare.

La sfârşitul lunii iulie a fost aprobat în Consiliul Local, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Serviciului de Salubritate, regulament de care ţin cont, prea puţini. Consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, care se ocupă de problemele de salubritate, a cerut în urmă cu o lună Biroului ADPP sancţionarea a peste 50 de asociaţii de locatari, ca urmare a depozitării unor deşeuri (mobilă, moloz etc.) pe platformele special amenajate cu pubele pentru deşeuri menajere şi containere speciale, pentru hârtie/carton. Pe platformele acestor asociaţii, s-au găsit depozitate deşeuri ce făceau obiectul unei intervenţii separate din partea SC Floricon, la solicitarea expresă a celui ce dorea să scape de un mobilier vechi, resturi vegetale, moloz.
Modul cum sunt percepute aceste aspecte ce ţin de curăţenia locului în care trăim sunt privite diferit. „Pentru orice scoţi din casă şi depozitezi, se dă telefon la Floricon, se facturează. Dar cei care aduc astfel de obiecte o fac noaptea, poate nici nu sunt locatari în asociaţie. Nici nu şti pe cine şi de unde să iei. Nu pot decât să facturez asociaţia, să plătească toţi, ceea ce nu e normal », a declarat Gheorghe Paraschiv, administratorul firmei Paracora Imob SRL.

Fiecare cu dreptatea lui
Pe de altă parte, Felicia Olteanu, şefa Biroului ADPP din cadrul Primăriei Câmpina a spus că s-au dat “somaţii pentru Asociaţia de Proprietari nr. 920 str. Orizontului nr.13; Asociaţia 207 str. Erou Puiu Sorin bl. 36. sc. A; Asociaţia 916 B-dul Carol I bl. 17 C; Asociaţia 932 din str. Maramureş nr.41. bl. M6. Am avut un răspuns de la o asociaţie de pe str. Henry Coandă unde este preşedinte Voicu Lucian. De exemplu, de la această asociaţie, în urma somaţiei noastre prin care îl atenţionam ca în termen de 48 de ore să efectueze curăţenia în jurul platformei gospodăreşti de deşeuri, iar nerespectarea acestui termen şi a măsurilor solicitate va atrage sancţionarea asociaţiei cu amendă de 2000 de lei, am primit următorul răspuns: „(…) vă aducem la cunoştinţă faptul că nu putem fi răspunzători pentru deşeurile din jurul platformei de gunoi, datorită faptului că aici se aduc saci cu moloz, mobilier, vegetaţie, în general noaptea, de către persoane ce nu locuiesc în asociaţia noastră. Din punctul nostru de vedere, această sarcină revine Poliţiei Comunitare. De asemenea, rugăm consilierii ce ne reprezintă să analizeze şi să revină la hotărârile luate”. Am verificat asociaţiile pe care le-am somat şi am observat că s-a făcut curăţenie. Avem şi fotografii din teren cu aceste gunoaie făcute de responsabilul de mediu şi colegii din cadrul ADPP”.
Cum rămâne cu spiritul civic? Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co