Social

Bani pentru tinerii talentaţi

Sinăianca Ana Bogdan, locul II mondial, vrea să devină cea mai bună junioare a lumii la tenis

busteni

Acţiune impresionantă, joi seară, la Buşteni. La Casa de Cultură, a avut loc un eveniment caritabil, prin care cea mai promiţătoare jucătoare de tenis din România, Ana Bogdan (domiciliată în Sinaia), olimpicii de pe Valea Prahovei şi elevii de la şcolile din Buşteni vor beneficia de fonduri pentru a-şi continua activitatea. Conducerea Primăriei a mobilizat zeci de oameni de afaceri din staţiune şi din alte oraşe din ţară. Au răspuns prezent şi sportivi cu renume şi cântăreţi. Printre invitaţi s-au numărat Leonard Doroftei, Alina Dumitru şi cântăreţul Alin Oprea. Toată acţiunea a fost dedicată tenismenei Ana Bogdan. Tânăra este din Sinaia şi face tenis de performanţă. Are numai 16 şi se poate mândri cu un palmares bogat – este numărul II mondial la tenis pentru juniori. Pentru ea, dar şi pentru alţi sportivi de pe Valea Prahovei, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Buşteni a organizat evenimentul caritabil, în cadrul căruia s-au strâns peste 43.000 de euro.
Alina Dumitru, campioană olimpică la judo: „Sunt alături de Ana Bogdan şi o susţin, pentru că şi eu, la rândul meu, am fost sprijinită şi fără ajutorul celor cu inimă mare nu ajungeam acolo sus. Sper ca acţiunea aceasta să fie un început pentru Ana şi sperăm ca ea să obţină rezultatele pe care şi le doreşte.”
Alin Oprea (Talisman): « Un om politic este acela care face asemenea gest şi îl felicit pe domnul primar pentru această iniţiativă. Un primar adevărat este cel care are grijă de oameni şi care ştie să le aprecieze valoarea şi iată că aceste lucruri se întâmplă în Buşteni. E bine ca un sportiv de performanţă să ajungă acolo unde îi este locul şi mă uit că sumele necesare pentru participări la competiţii sunt foarte mari. Eu mă bucur că dl. primar se gândeşte la oamenii valoroşi şi că face tot posibilul să-i ajute. Le mulţumesc celor care au participat la această donaţie şi sper ca Dumnezeu să îi ajute. Îmi doresc să fiu pentru Ana Bogdan un talisman norocos şi să-i port noroc în turnee”.
Reuniunea a avut menirea să strângă fonduri pentru sprijinirea participării la 4 turnee de Grand Slam. Ana Bogdan va merge în primul turneu la Roland Garros, Paris, iar apoi la Winblendon, Canadian Open şi US Open. Ea a primit din partea oamenilor de afaceri 15.000 de euro. Emoţionată şi cu lacrimi în ochi, le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o financiar să meargă la aceste competiţii sportive. „În această perioadă de criză, iată că, la Buşteni, peste 50 de oameni de afaceri din zonă, dar şi din alte colţuri ale ţării, au donat sume de bani pentru a susţine performanţa sportivă şi şcolară. Mă bucur că au fost alături de noi, printre alţii, şi Leonard Doroftei, fost campion mondial la box şi cetăţean de onoare al oraşului nostru, Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing şi Alin Oprea, de la Talisman, care au donat fiecare câte 1.000 de euro. Buşteniul a dovedit şi acum, ca şi în alte ocazii, că este un oraş care are oameni cu suflet, dar şi atrage oameni cu suflet, pentru că s-au strâns peste 43.000 de euro, adică mai mult decât am sperat noi”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin. Evenimentul s-a încheiat cu un concert live susţinut de Alin Oprea. Datorită acestor fonduri strânse la Buşteni, Ana Bogdan, cea care ocupă locul II în clasamentul mondial al junioarelor, va participa la 4 turnee de Grand Slam. De asemenea, vor fi sprijiniţi financiar olimpicii din Buşteni şi Comarnic. Din aceste sume donate, se va organiza şi Crosul de la Azuga, prilejuit de Ziua Internaţională a Copilului şi se va susţine iniţierea sportului de masă în toate instituţiile de învăţământ din oraş, prin oferirea de mingi şi echipament sportiv tuturor elevilor. „Dacă până acum am sprijinit turneele de fotbal dintre echipe reprezentând cartiere ale oraşului, acum o vom face pentru elevii de la unităţile de învăţământ Nestor Urechea, Regina Elisabeta, Cezar Petrescu şi Grupul Şcolar Ion Kalinderu, deoarece ne dorim să avem tineri educaţi şi frumoşi”, ne-a mai declarat primarul Emanoil Savin, cel care a iniţiat această acţiune de strângere de fonduri.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co