Cultura

Sinăienii, promovaţi la Centrul „Carmen Sylva”

La Sinaia, luna noiembrie este dedicată activităţilor culturale. Centrul „Carmen Sylva” a conturat deja calendarul evenimentelor, acesta cuprinzând vernisaje, lansări de carte, cursuri de dans şi concerte camerale.

Instituţia de cultură va promova luna aceasta, artiştii şi scriitorii sinăieni. Astfel, în sălile de expoziţie, localnicii şi turiştii sunt invitaţi să admire lucrările pictoriţei Dorina Dima, iar, în paralel, să asiste la o lansare de carte. „Începem evenimentele pe 4 noiembrie, la întâlnirea de la Clubul Doamnelor, cu o prezentare de produse naturiste, iar pe 6 noiembrie vom vernisa expoziţia de pictură semnată de Dorina Dima din Sinaia. Cu această ocazie, vom lansa şi cartea „Mens sana in corpore sano cu reţete vegan”, care este scrisă de o localnică, Viorica Istrate. Pe 9 noiembrie, vom avea prima întâlnire cu tinerii care s-au înscris la cursurile de dans, iar pe 13 organizăm, împreună cu asociaţia culturală Sempre Concerto, un concert cameral de vioară şi pian”, a precizat directorul Centrului Cultural «Carmen Sylva», Anca Hogea.
Povestiri turistice
Şi scriitorul Costin Ştefan îşi va lansa, la instituţia de cultură, volumul II al cărţii „Jurnalul unui vagabond prin lume”. Primul volum a apărut în urmă cu doi ani, iar autorul a ţinut să-l prezinte publicului sinăiean şi acum revine în staţiune pentru a le împărtăşi cititorilor experienţele turistice trăite în diverse ţări. „Costin Ştefan a decis să lanseze la noi ultimul volum al cărţii sale de călătorii, însă, deocamdată nu ştim data exactă a acestui eveniment. Pentru luna noiembrie, mai avem o surpriză pe care nu o putem divulga încă. Este vorba despre o persoană care va conferenţia la Sinaia şi ne-am bucura tare mult să o avem alături de noi. Centrul Cultural are în permanenţă uşile deschise, aşa că îi aşteptăm pe turişti şi localnici să participe la aceste evenimente”, a mai adăugat Anca Hogea. La instituţia de cultură, continuă cursurile de desen, gastronomie şi întâlnirile cu seniorii. De asemenea, elevii talentaţi sunt aşteptaţi săptămânal la cenaclul literar „Cristian Tăbăraş” pentru a-şi valorifica potenţialul creativ.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co