Sanatate

Sezonul… virozelor

Nici nu a venit bine frigul că s-au semnalat, deja, peste 87.000 de cazuri de viroze respiratorii la nivel naţional, şi asta într-o singură săptămână. Medicii consideră cifra absolut normală pentru această perioadă a anului. „Pentru perioada 10-16 octombrie, furnizorii de servicii medicale au raportat un număr de aproximativ 5.500 de infecţii respiratorii şi 613 pneumonii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, dr. Dan Decebal.
Virozele respiratorii predomină la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, segment unde au fost raportate 1.846 de cazuri.  Pneumoniile le-au dat mai mari bătăi de cap copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani. 121 de persoane au rămas internate după ce au fost diagnosticate cu viroze respiratorii. 38 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani au rămas sub asistenţă de specialitate la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti.

88 de persoane cu pneumonie au ajuns şi ele pe patul de spital. Dintre acestea, ponderea cea mai mare au avut-o copiii, şi tot cei cu vârsta între 2 şi 5 ani. “Aceste valori sunt puţin mai ridicate decât săptămâna trecută, dar similare cu cifrele din aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai adăugat dr. Dan Decebal. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co