Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Separaţi… în piaţă!

PIATA-2Nu de puţine ori, s-a pus problema ca, în Piaţa Centrală din Câmpina, să fie separaţi, într-un fel sau altul, producătorii de societăţile comerciale. Şi iată că acest lucru s-a întâmplat, în cele din urmă. Sectoarele cu produse au fost delimitate prin intermediul unor panouri, panouri care au ca scop final reducerea furturilor la cântar. Cum? De acum încolo, vânzătorii de la societăţile comerciale sunt obligaţi să înmâneze cumpărătorului bonul fiscal pentru marfa cumpărată. Irina Nistor, directorul Pieţei Centrale Câmpina: „Ceea ce este mai important, este că, în sectorul persoanelor juridice, am montat plăci cu case de marcat fiscale. Toţi comercianţii au obligaţia să aibă aceste case de marcat fiscale şi să ofere cumpărătorilor bonuri fiscale, mai ales că am avut probleme, de multe ori, cu furtul la cântar. Am să-i rog pe câmpineni, de fiecare dată când cumpără de la societăţi, şi anume, de la legume şi fructe, în spate, spre strada Caragiale, de la sectorul de cartofi, cât şi de la flori, să solicite vânzătorilor bonuri fiscale. Atunci va fi mult mai uşor să verificăm marfa cumpărată şi cantitatea cumpărată.” Reacţia comercianţilor, a celor care vând produse prin intermediul unei societăţi comerciale, nu a fost prea bună. Era şi de aşteptat, având în vedere că, deşi au primit numeroase adrese din partea conducerii pieţei, deşi au fost amendaţi în nenumărate rânduri de echipele de control, nu au vrut să intre în legalitate. Acum, când au fost nevoiţi să întocmească alte contracte de închiriere spaţii, s-au văzut puşi în faţa unui fapt… împlinit.
Irina Nistor: „Bineînţeles că majoritatea comercianţilor nu este foarte încântată de această măsură. Ei trebuia să intre în legalitate de foarte mult timp. Atât vechea conducere, cât şi eu, de când sunt director la Piaţa Centrală, le-am solicitat, prin nenumărate adrese, să intre în legalitate. De asemenea, garda a venit de foarte multe ori în control, au primit amenzi, numai că acum le-au expirat contractele, iar noi nu le-am reînnoit, decât în momentul în care aveau case de marcat fiscale.”
Acum, cumpărătorii din Câmpina care au impresia că au fost înşelaţi la cântar, au o nouă modalitate, mult mai simplă, de a demasca un astfel de fapt. Bonul fiscal rezolvă problema imediat. Un lucru trebuie specificat: delimitarea pe zone a Pieţei Centrale a fost făcută şi pentru faptul că producătorii agricoli nu sunt obligaţi prin lege să elibereze bonuri fiscale.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co