Cultura

Se mută Teatrul „Ciufulici”

spectacol-papusi-(1)Din aprilie, micuţii prahovenilor vor vedea piesele de la Teatrul de păpuşi „Ciufulici”, nu în sala unde au fost obişnuiţi, cea de pe Strada Democraţiei, ci în alte două locuri.

Teatrul de păpuşi din Ploieşti este nevoit să susţină spectacolele în altă parte decât clădirea în care ne-a obişnuit de atâţia ani. Spectacolele de marţi, miercuri şi joi se vor ţine la Cercul Militar din localitate, iar duminică, păpuşile vor fi găzduite de sala mare a Teatrului „Toma Caragiu”. Asta pentru că, de la 1 aprilie, proprietarul clădirii de pe Strada Democraţiei îşi intră în drepturile legale. Aici nu vor rămâne decât spaţiile de ateliere pe care teatrul le va închiria de la proprietar.

Se pregăteşte un teatru nou
Conducerea Teatrului speră, însă, că, în cel mult doi ani, va fi gata consolidarea vechiului teatru de revistă situat pe Bulevardul Independenţei, lucrare destinată mutării păpuşilor într-un spaţiu adecvat. „Mulţumim Primăriei Ploieşti care, de altfel, va fi şi proprietara acestei clădiri, pentru demararea proiectului. Cel mai probabil lucrările ar putea începe în iulie anul acesta şi s-ar putea întinde maximum doi ani şi jumătate, având în vedere că trecem printr-o perioadă mai dificilă. Sperăm, însă, că nicio firmă nu va contesta licitaţia, pentru ca treaba să înceapă la timp”, a declarat directorul Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, Lucian Sabados. Secţia de păpuşi a fost înfiinţată în 1952 şi are acum 16 actori. În prezent, îi încântă pe cei mici, dar şi pe cei mari, care îi însoţesc, cu două spectacole minunate: „Sinbad Marinarul” şi „Un alt fel de rege”.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co