Sport

Şcoala de fotbal din Buşteni scoate jucători pe „bandă rulantă”

petre-gavrila– în iarna aceasta, 7 jucători au fost transferaţi la echipe din Liga a II-a şi a III-a a fotbalului din România.
– 5 jucători care au învăţat tainele fotbalului la Buşteni, activează în primul eşalon al fotbalului românesc.

Cam acesta  ar fi bilanţul din ultima perioadă a Şcolii de fotbal „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni patronată de reputatul tehnician şi om de fotbal, prof. Petre Gavrilă (foto), care demonstrează încă odată că porecla „şlefuitor de talente” îi stă ca o mănuşă.
Cum pregătirile în vederea startului continuă, echipa de sub Crucea de pe Caraiman, care activează în prima ligă a fotbalului prahovean, are un nou cuplu de tehnicieni, Dorel Purdea – Mircea Dumitriu, foşti fotbalişti de înaltă performanţă ce au activat la formaţii de prim rang al fotbalului românesc cum ar fi Dinamo, Gloria Bistriţa, FC Braşov, şi-n acelaşi timp buni prieteni.
Pauza competiţională a fost una benefică pentru conducerea şcolii din Buşteni care a reuşit să transfere nu mai puţin de 7 jucători la echipe ce activează în al doilea şi al treilea eşalon al fotbalului românesc, dar  a fost consemnată şi despărţirea de antrenorul Alexandru Andraşi care a fost cooptat în staff-ul tehnic al Sportului Studenţesc Bucureşti, unde antrenor principal este fostul internaţional al naţionalei României, Tibor Selimesy.
Aşa cum declara patronul şcolii de fotbal, prof. Petre Gavrilă, „actualmente, în prima ligă a fotbalului românesc scoala-fotbal-bustenifigurează 5 fotbalişti care au fost elevii mei  Strătilă (Astra Ploieşti), Ionuţ Voicu (FC Braşov), Curtean (FC Timişoara), Vagner (Gloria Bistriţa) şi Raimond Fenny (Gaz Metan Mediaş), ceea ce îmi dă o satisfacţie enormă. Numai în această iarnă au plecat, spre echipe din liga a doua şi a treia, şapte jucători trei la Tricolorul Breaza (Vârlan, Sterea şi Buga), trei la Progresul Corabia (Ţilivea, Iacob şi Pârvan) şi unul la Argeşul Mihăileşti (Dobre), ceea ce este un lucru formidabil”.
Cum startul returului a fost amânat datorită condiţiilor meteo, a ninsorilor şi starea precară a terenurilor, gruparea din Buşteni (foto) îşi intensifică pregătirile în vederea debutului oficial care va avea loc sâmbătă 20 martie când va întâlni, pe teren propriu, liderul turului, CSO Plopeni, examen dificil pe care conducerea şcolii speră să-l treacă cu bine. Mult succes !Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co