Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Şcoala „N.Titulescu” Ploieşti, implicată în proiecte ale comunităţii locale

Şcoala „Nicolae Titulescu” din Ploieşti este una dintre primele şcoli din judeţ care au implementat programul de protecţie a mediului Eco-Şcoala, fiind deţinătoare a distincţiei Steagul Verde.

Practic, toate activităţile educative din şcoală se desfăşoară în jurul proiectului Eco-Şcoala: reamenajarea grădinii şcolare, acţiuni de ecologizare, plantare de material săditor în cadrul unor proiecte (Mobel Auto, Paralela 45); sărbătorirea zilei mondiale a mediului şi marcarea zilelor cu semnificaţie ecologică, a geosistemelor, punându-se accent pe formarea unor deprinderi şi abilităţi ecologice; primirea Diplomei de Merit, cu prilejul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului pentru activităţi de ecologizare a mediului şi prezenţă activă în viaţa comunităţii locale. Acum, la început de primăvară, ca în fiecare an, elevii şi cadrele didactice se pregătesc pentru diversele acţiuni realizate în parteneriat cu Primăria şi alţi actori locali participanţi la acţiunile de ecologizare, plantări, amenajări ale spaţiului verde în municipiu. Este deosebit de important pentru copii să înţeleagă încă de la vârsta şcolară câte eforturi necesită păstrarea unui mediu înconjurător curat şi nepoluat, precum şi valoare muncii în echipă în cadrul unor proiecte de anvergură.
Implicarea cadrelor didactice şi elevilor în Programul Comenius (prima componentă a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii) este o altă importantă componentă educaţională importantă, prin care se urmăreşte dezvoltarea cunoaşterii şi înţelegerii diversităţii culturale şi lingvistice europene în rândul profesorilor şi elevilor; sprijinirea elevilor pentru a dobândi competenţe şi abilităţi necesare dezvoltării personale pentru integrarea profesională şi cetăţenie activă; implicarea în activităţi educaţionale de cooperare.
Elevii sunt sensibilizaţi de copiii nevoiaşi întreprinzând acţiuni de întrajutorare a copiilor sărmani de la Şcoala 22 – „De la copil la copil’’. De asemenea, revistele şcolii – „Jurnal 12” şi „Clopoţei” – contribuie la dezvoltarea imaginaţiei, creativităţii şi talentului elevilor. Ne facem cunoscuţi pe site-ul şcolii: www. titulescu.tk.
Prof. Mihaela Tatiana Albulescu Şcoala „Nicolae Titulescu” Ploieşti. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co