Editorial

Scandal sau… praf în ochi?

La alegerile locale de anul trecut, măria sa PDL arunca tot felul de fiţuici cu mesajul: „Alianţa PSD – PNL o alianţă împotriva firii”. Buuun… nu a trecut o lună, că s-a pus de altă alianţă: PSD – PDL. Asta, probabil, nu era contra… firii.
Acum, eu, ca un biet neiniţiat, mă întreb, firesc, cum dracu’ e normal ca două partide care
s-au înjurat ca la uşa cortului să se alieze întru binele ţării peste noapte, deşi s-au bălăcărit la televiziunile naţionale cum se bălăcăresc rromii la şatră.
Asta era atunci şi, dacă vremea a trecut, am uitat (meteahna veche a românului!).
Acum, altă dandana. De câteva zile, s-a cam băşicat PSD pe PDL (sau… invers?!!) şi, hop! gata scandalul! PSD, veritabilă păpuşă gonflabilă, a ameninţat că, simţindu-se jignit, iese de la guvernare. PDL, mai… gonflabil decât PSD, gata-gata să explodeze, şi-a ieşit din pepeni şi a zis că n-au decât! Adică, PSD facă ce-o vrea!
„Ete” că socoteala din târg nu se potriveşte cu aia de acasă! Mai marii partidelor s-au ofuscat brusc, adică cum şi-au permis ăia micii să iasă la teveu fără să se gândească? Suntem în an electoral, deci orice „gâlşeavă” poate dăuna intereselor de partid! Şi, în consecinţă, teveurile au fost inundate de alte ştiri, prin care se anunţa „boborul” că… Mişu Şt. Popescu nu mai divorţează!!! Adică, alianţa rămâne alianţă, chiar dacă unii şi-au dat seama că la mijloc e doar un biet ciolan. Păi, cum să iasă, domne, la liman politrucii post-loviluţionari?? Dar asta e tactica…cavaleriei!!! C-aşa e în tenis: doar dublul câştigă!!!
Iar eu, un biet şi neavenit muritor, ce aş mai avea de zis? Păi, doar atât: hai siktir!!!
Dragoş ARSENE

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co