Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Salubritatea costă… mult

Operatorul de salubritate al Ploieştiului a mai primit, prin rectificare de buget public, suma de 500.000 de lei pentru salubrizare şi deszăpezire până la sfârşitul acestui an. Aşa cum era de aşteptat, proiectul a trecut cu voturile consilierilor de la PD-L şi a celor de la PNL. După aprobare, însă, lucrurile nu stau mai bine în ceea ce priveşte curăţenia oraşului.

În Consiliul Local, social-democraţii ar fi dorit ca mai întâi să se discute rezultatele anchetei făcute de comisia formată special pentru a analiza activitatea Rosal. “Nu înţeleg de ce nu s-a dorit să se facă această analiză, poate pentru că se speră ca la RATP, că lucrurile o să moară de la sine. După cinci luni venim cu rectificare de trei milioane de lei, după care în octombrie nu mai sunt nici aceia. Atunci când au cheltuit în plus în lunile august şi septembrie s-au întrebat dacă vor mai avea bani până la sfârşitul anului”, a declarat consilierul PSD Constantin Popa. Imediat a venit si replica PD-L. “Ce să facem acum, să rămânem fără salubritate? Vreau să vă spun că, dacă la Ploieşti se face salubritate cu șapte miliarde de lei vechi pe lună, la Braşov se face cu 18 miliarde de lei vechi. Aşa că nu e mult pentru a avea un oraş curat”, a precizat consilierul PD-L Simion Sârbu.
Și s-a votat…
În cele din urmă, Rosal a ieşit câştigător. Nu însă şi curăţenia oraşului, pentru că dacă străzile principale sunt măturate ca la carte, gunoiul din cartierele periferice nu e ridicat intotdeauna când ar trebui. Pe strada Rariştei din Malu Roşu, de exemplu, platforma menajeră arată întotdeauna dezastruos. Ghenele sunt goale, dar pe lângă gardul platformei gunoaiele formează adevărate dealuri.
Oamenii s-au săturat şi să reclame la primărie şi să le atragă atenţia muncitorilor de la Rosal. Ei admit că de cele mai multe ori gunoiul de pe lângă platformă este adus de la casele din jur, de la cetăţeni care nu vor să-şi facă contract cu operatorul, dar chiar şi aşa, aceştia spun că nu e normal ca nimeni să nu ia măsuri.
Pe de altă parte, Primăria Ploieşti ar putea să reia licitaţia pentru serviciul de salubritate din Ploieşti. Asta pentru ca procesele privind contestaţiile licitaţiei pentru un nou operator s-au încheiat, după ce nimeni nu a mai făcut recurs.
În loc de a face aceste demersuri, municipalitatea a decis să continue cel puţin până la sfârşitul acestui an contractul prin încredinţare directă, cu Rosal. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co