Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

S-a lansat „Cartea Maiei”

Totul pentru cei mici! Chiar şi o carte cu poezii şi desene, în care ei să-şi regăsească frumoasa copilărie.

Maia, o fetiţă care se pregăteşte să meargă la şcoală, are cartea în care ea este personajul principal. Ştefan Al.-Saşa a lansat luni, la Biblioteca Municipală Câmpina, volumul în care redă în versuri şi rime colorate primii ani ai fetiţei. „Saşa reuşeşte în volum să se copilărească, datorită exerciţiilor pe care le are în rondeluri, epigrame, parodii… Uşurinţa de a verbaliza, versifica, a contribuit foarte mult la naşterea acestui volum”, a spus scriitorul Gherasim Rusu Togan. „A fost complicat. A trebuit să citesc fiecare poezie, să o înţeleg pe Maia, să intru în sufletul ei, să ştiu cum arată şi să nu greşesc”, a povestit pictorul Lidia Nicolae.

Bucuria personajului
Fetiţa este extrem de fericită că poveştile copilăriei sale sunt în paginile unei cărţi în care se vor regăsi mulţi micuţi care au avut aceleaşi peripeţii. „Maia este foarte încântată. I se pare că ea seamănă cu personajul din desene, nu doar cel din poezii, iar eu sunt foarte mândră că apare aşa de micuţă într-o carte pentru copii”, a declarat mama Maiei, Adriana Nedelcea. „Stăteam în leagăn, cu pisica în braţe, aveam opt ani. Apoi am dat o pagină şi eram cu căţeii mei, Negruţa, Negrilă şi Luluţă şi erau alintaţi şi puturoşi. Am mai dat o pagină: eram în piscină şi mă jucam cu jucăriile mele”, a spus foarte fericită micuţa Maia.
Ştefan Al.-Saşa este la prima scriere de acest gen. A lucrat aproape doi ani la aceste poezii care încântă micuţii. Este greu să compui pe înţelesul lor, dar satisfacţia de a-i bucura este foarte mare. „Fata a început să-nveţe cifrele / Şi-i dă poveţe buni Lili / Care-n joacă, poate semnele să facă / Personaje de poveste. / Unu, ca exemplu este, / Soldăţel înalt subţire, / Cel ce dă la toţi de ştire / Cu statura pe sprânceană / Că e primul în coloană (…). Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co