Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Rezultate de prestigiu ale sportivilor de la CS “Vulturul” Comarnic

► evoluţii notabile ale sportivilor comărniceni la “Cupa ISKF Braşov” unde au fost prezenţi peste 120 sportivi din 7 judeţe ale ţării.
► bilanţ excelent al tinerilor karateka din Comarnic: 13 cupe (4 locuri întâi, 5 locuri doi şi patru locuri trei)!

Activităţile sportive erau, în trecutul nu prea îndepărtat, îndeletniciri de bază ale comărnicenilor iar talentele şi rezultatele nu întârziau să apară, fie că era sport individual sau de echipă.
Aşa se face că bazele sportive din incinta şcolilor dar mai ales stadionul “Vulturul” şi arena de popice “Cimentul” erau luate cu asalt de tinerii (şi nu numai) care doreau să practice sportul, atât de necesar pentru sănătatea noastră, aici având loc numeroase întreceri sportive atât la nivel judeţean dar şi naţional, existând echipe de fotbal, popice, handbal, volei, etc. dar şi sportivi de certă valoare care practicau sporturi de iarnă(bob, sanie sau schi), cel mai elocvent exemplu fiind boberul Ion  Panţuru, singurul medaliat olimpic(medalie de bronz la  J.O. de la Grenoble-Franţa) al ţării.
Iată că vremea a trecut iar sportul, la nivel oficial, este pe cale de dispariţie în Comarnic, singura ramură ce mai activează fiind KARATE, şi asta la un standard destul de ridicat.
Poate, odată cu construirea noii săli a sporturilor, vor apărea din nou evenimentele sportive, se vor naşte echipe la diferite ramuri sportive, vor apare turneeele la nivel judeţean şi naţional, un merit deosebit revenind primarului oraşului Comarnic, Vasile Dorian Botoacă, susţinut şi sprijinit de Consiliul Local.
În cadrul Clubului Sportiv “Vulturul” Comarnic, înfiinţat în anul 1991,  se practică karate tradiţional şi “full contact” iar antrenor al acestor discipline este vicecampionul european la karate tradiţional AJKA-I-IPPON SHOBU, Sorin Peticilă(4 DAN-karate tradiţional, 2 DAN-karate “all style” şi 2 DAN-krav maga).
Sensei-ul Sorin Peticilă(vezi foto) are o echipă excelentă de 30 practicanţi cu vârste cuprinse între 6 şi 50 ani în care sunt incluse cam toate categoriile.
Printre rezultatele obţinute în ultimii ani, demne de invidiat de multe cluburi trebuie să enumerăm:
►în anul 2006 a obţinut două medalii de aur karate tradiţional la “Cupa Naţională” ce a avut loc la Bucureşti cu participarea unor echipe din întreaga ţară prin Clinci Alexandru(copii 11-13 ani) şi Duţă Vasilică(juniori-categoria +60 kg.)
►tot în 2006, la concursul internaţional de karate ce a avut loc la Câmpina(gazdă fiind CS AIKO Câmpina), cu participarea unor sportivi din 21 de ţări inclusiv Japonia, a obţinut o medalie de argint prin Comănoiu Lucian la KUMITE(categoria –70 kg.) şi un loc IV prin Duţă Vasilică la KUMITE(categoria juniori mici, +60 kg.).
►anul 2008 a adus clubului şi oraşului Comarnic medalii europene obţinute, după multă muncă şi sudoare, la Berlin, în cadrul Campionatului European, cea mai strălucitoare fiind medalia de argint la KUMITE-OPEN cucerită de Sorin Peticilă, acesta fiind învins în finală, după prelungiri, de campionul mondial, rusul Boris Skripachev, apoi medaliile de bronz obţinute de Ana Botoacă(KATA fete 12-14 ani) şi Violeta Popa(la KATA senioare).
► în anul 2009 au fost alte rezultate deosebite obţinute de Alexandru Clinci (campion naţional la juniori mari 16-18 ani), Nicolae Belcin(vicecampion naţional), Mihai Dascălu(medaliat cu bronz la Naţionale), Lucian Comănoiu şi Călin Dragoman (argint la Naţionalele de juniori mari).
Revenind la rezultatele de prestigiu obţinute de tinerii şi talentaţii karateka din Comarnic la jumătatea lunii octombrie, la “Cupa ISKF Braşov” au participat 8 cluburi de specialitate din judeţele Braşov, Botoşani, Arad, Sibiu, Harghita, Mureş şi Vrancea, numărând peste 120 de sportivi.
A fost o întrecere cu tradiţie în tainele artelor marţiale, înfiinţată de unul din “pionerii” karate-ului din România, Tudorel Simion – 6 DAN), bilanţul fiind unul demn de invidiat pentru sportivii de la CS “Vulturul” Comarnic (vezi foto). Iată rezultatele obţinute:
► 4 locuri întâi prin Ingrid DULAMĂ(KATA), Bianca GHIUŢĂ (KUMITE), Karina TERECOASĂ (KUMITE) şi Marian TERECOASĂ (KATA).
►5 locuri doi prin Bianca GHIUŢĂ(KATA), Andreea MIERLIŢĂ (KATA), Radu PETICILĂ(KUMITE)-vezi foto alături de tatăl său, adică „aşchia nu sare departe de trunchi”, Marian TERECOASĂ (KUMITE) şi Andrei STANCIU(KUMITE).
►4 locuri trei  prin Ingrid DULAMĂ(KUMITE), Alexandru CLINCI (KUMITE), Paul DASCĂLU(KUMITE) şi Rareş STANCIU (KATA).
Urmează între 13-14 noiembrie, la Tulcea, concursul de karate-“full contact” -SEI-BUDOKAI unde Alexandru CLINCI este dublu campion şi speră să rămână neânvins şi după acest turneu.
Spre deosebire de karate tradiţional, concursul de BUDOKAI este rezervat doar câtorva sportivi care au calităţi motrice deosebite cum ar fi rezistenţă la lovituri şi forţa de a lovi, lupta fiind cu cască de protecţie şi mănuşi gen “Pride”, aici fiind admise lovituri cu picioarele, cu genunchii, proiectări, secerări precum şi luxaţiile şi ştrangulările la sol. Să-i dorim succes şi multă baftă! Cristian SBARNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co