Actualitate

Proces verbal… fără timbre

tigariUn prahovean a fost prins de polițiști în timp ce încerca să vândă, într-o piață din Ploiești, țigări netimbrate și fără acte de proveniență.
Este criză și nu sunt bani, dar viciul trebuie întreținut. Cum țigările sunt scumpe, e mult mai avantajos să cumperi din piață, pachete netimbrate, dar dacă pentru cumpărători acest lucru e un câștig, pentru comercianți nu întotdeauna o tranzacție se termină cu bine.
Polițiștii Secției nr. 3 Ploieşti au efectuat, joia trecută, un control în Piaţa Aurora din zona de Vest a orașului, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, în încercarea de a preveni activităţile ilegale cu produse din tutun. Oamenii legii au avut noroc și l-au prins pe Filaret M. (59 ani), din comuna Poseşti, care vindea ţigări netimbrate, fabricate în UE, la preţul de 6 lei/pachet de 20 ţigarete.

Avea marfa în mașină
În urma controlului efectuat în autoturismul acestuia, oamenii legii au găsit 233 de pachete de ţigări de aceeaşi marcă.
Bărbatul a fost luat la audieri și, în cele din urmă, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor  Legii 12/1990, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu. Totodată, 4.660 de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, prejudiciul fiind estimat la valoarea de aproape 400 de euro.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co