Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Premiul I pentru un scurtmetraj

În timp ce la Cannes regizorul Mungiu lua două premii pentru filmul „După dealuri”, la Suceava, doi elevi ai Colegiului „Nicolae Grigorescu” din Câmpina impresionau juriul şi ridicau un premiu I pentru un film de scurtmetraj în cadrul Concursului Naţional Videoart pentru liceeni.

Când şcoala devine o provocare, ajungi să te descoperi, să îţi demonstrezi că poţi mai mult şi chiar să înţelegi ce îţi place, de fapt, să faci. „Am început să facem film cu o temă dată de doamna profesoară. Atunci am filmat cu un aparat de fotografiat şi am primit nota 5. Acest lucru ne-a ambiţionat şi următoarea noastră producţie a fost notată cu 10. Am aflat şi de concursul Videoart şi am vrut să participăm”, a povestit elevul Andrei Sorescu, cel care are mai mult înclinaţii regizorale. Au avut susţinerea profesorilor şi s-au văzut într-o competiţie importantă, alături de alte 54 de echipe. „Concursul a avut o fază eliminatorie, care a constat în trimiterea unui film realizat la şcoală. Din cele 54 de echipe, au fost selecţionate şase. Ne-am calificat şi, după o probă de foc, un film făcut în Bucovina, elevii au reuşit să ia un premiu special al Televiziunii Române de la Iaşi şi premiul cel mare, premiul I pentru film”, a spus, cu mare bucurie, profesorul care le-a fost alături, Luminiţa Mischie. „Ni s-a făcut un instructaj de către cei de la TVR Iaşi. Seara ni s-a dat tema filmului, „Poveşti bucovinene”, iar a doua zi am plecat într-un circuit. Am făcut în acea zi filmarea, apoi ne-am apucat de montaj. Ideea scurtmetrajului s-a conturat printr-o frază, o poveste a oamenilor prin ochii cărora se vede Bucovina, aşa cum este ea”, a povestit Sergiu Iatan, un bun actor, aşa cum a demonstrat în prima producţie trimisă la concurs.
Privesc spre viitor
Cei doi tineri vor acum să se perfecţioneze. Au simţit gustul unor activităţi deosebite şi chiar gustul reuşitei. De la o oră de limba română, acum drumul lor începe să se contureze. Filmul este ceea ce simţi şi te lasă să te exprimi făcând faţă provocărilor. Pentru Andrei Sorescu şi Sergiu Iatan, premiul I la concursul Videoart pare să fie doar începutul…
Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co