Sport

Pregătiri intense la „Euro-Africa” Buşteni

Aşa cum a declarat patronul renumitei şcoli din vestita staţiune de la poalele Crucii de pe Caraiman, prof. Petre Gavrilă, se urmăreşte promovarea elevilor în elita fotbalului, aşa cum s-a întâmplat cu Strătilă, Curtean sau Vagner.

Săptămâna trecută, sub bagheta profesorului Iulian Dragnea, ajutat de Ovidiu Clinci şi supervizaţi de profesorul Petre Gavrilă, elevii se luptau cu nămeţii de zăpadă pentru pregătirea startului primei ligi a fotbalului judeţean.
Conform discuţiilor, planul de pregătire a fost structurat în patru perioade distincte: prima (16 – 20 ianuarie) a fost readaptarea organismului la efort, a doua (21 ianuarie – 4 februarie) a cuprins pregătirea fizică generală, a treia (4 – 21 februarie) perioada precompetiţională, urmând ca a patra (după 22 februarie) să fie cea competiţională.
S-a lucrat intens pe factorul fizic, unde s-a urmărit dobândirea unui grad superior de pregătire fizică, care să permită instalarea şi menţinerea formei sportive a echipei pe toată durata returului, apoi, din punct de vedere tehnic, s-a pus accent pe perfecţionarea procedeelor tehnice de bază în regim de joc în cele două faze fundamentale (atac – apărare) şi a schimbărilor de direcţie, iar tactic, se va lucra pe posturi şi compartimente, se vor utiliza cele mai eficiente mijloace de joc, în speţă contraatacul, atacul rapid şi cel poziţional, dar şi la îmbunătăţirea închiderii jocului în faza de apărare.
De asemenea, în această perioadă, se va pune mare accent pe însuşirea în mod conştient a durităţilor ce derivă din antrenamentul sportiv, cât şi pe mărirea rezistenţei psihice şi dăruirea totală în joc. Din punct de vedere biologic, în mod obligatoriu, fiecare jucător trebuie să cunoască suportul nutritiv, să ştie să folosească corect mijloacele de refacere, să ştie să utilizeze susţinătoarele de efort la indicaţia medicului, odihna fiind factorul principal de recuperare al energiei consumate.

Noutăţi
Faţă de turul campionatului, lotul a fost completat şi îmbunătăţit cu numeroşi jucători veniţi din diverse judeţe ale ţării, din Sfântu Gheorghe, dar şi din Ghana.
Noutăţile sunt următoarele: Daniel Barbu, Alexandru Cociş, Robert Cortan, Robert Kerekeş, Szabi Koczis, Olah Pal Edison, Balasz Szekely, Emanoil Tuţă, Ionuţ Mirel Nedelcu, Dragoş Arsu şi cei patru jucători ghanezi (Nwankwo Chukwuma, Ezeh Nudbuisi, Agogu Tarwei, Richard Maliver.
La capitolul plecări, trebuie să subliniem transferul spectaculos al portarului Crintea, la gruparea italiană Como. Cinci din foştii elevi ai Şcolii lui Petre Gavrilă activează în prima divizie (Strătilă şi Curtean – la Dinamo, Ionuţ Voicu – la CS Mioveni, Vagner – la FCM Târgu Mureş şi Lucian Diaconu – la Ceahlăul Piatra Neamţ, după ce a fost pe la şcoala lui Gică Hagi de la Constanţa), alţii fiind componenţi de bază la echipe din eşalonul doi (Dumitru Bogdan – la FC Brăila, Bârsănel – la Juventus Bucureşti, Dragoş Olteanu – la Gloria Buzău, etc.). Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co