Poliţia Câmpina, reorganizată
După noua reorganizare din cadrul inspectoratului de Poliţie Prahova, la nivelul Poliţiei Câmpina a mai rămas un efectiv de 63 de lucrători.
Din cele 81 de funcţii, care existau, erau încadrate 80, dintre care 3 erau civile. Reorganizarea nu a dus la concedieri printre poliţiştii câmpineni. Câţiva dintre cei care nu se mai regăsesc pe statul de plată al Poliţiei Câmpina şi-au depus cereri pentru ieşirea la pensie, îndeplinind vârsta şi stagiul minim de cotizare, iar alţi trei agenţi şi-au depus demisia, doi dintre aceştia reuşind să-şi găsească de lucru în Anglia, respectiv în Germania. „Din luna iunie a acestui an, s-a reorganizat şi mica criminalitate, repartizându-se spre soluţionare dosare care au un grad mai mic de pericol (abandon de familie, loviri şi alte violenţe, executări silite etc.). La poliţia de proximitate lucrează şapte poliţişti, municipiul Câmpina fiind compartimentat pe mai multe sectoare. Fiecare poliţist are un anumit sector, în care merge zilnic. Are două ore de petrecut la birou, unde primeşte în audienţă, primeşte scrisori, după care pleacă pe teren şi rezolvă problemele cetăţenilor care îl solicită. În cadrul Poliţiei Municipale, s-a reorganizat biroul de poliţie rurală, în sensul că am înfiinţat Secţia de Poliţie nr. 4 Cornu. La fiecare post de poliţie a rămas câte un poliţist care rezolvă problemele curente ale postului respectiv sau ale comunei respective, iar ceilalţi 25 de poliţişti acţionează pe teren, efectuându-se patrule în schimbul unu, doi şi trei, care intervin la sesizarea cetăţenilor sau la apelurile prin 112. Au rămas două posturi independente din Talea şi Secăria şi două posturi de poliţie comunale conduse de câte un ofiţer, la Valea Doftanei şi Filipeştii de Pădure. Secţia 4 Poliţie se subordonează Poliţiei Municipale Câmpina şi, în funcţie de situaţia operativă, se formează patrulele respective, care acţionează, la rândul lor, în funcţie de aceiaşi situaţie operativă de pe raza comunei respective”, a declarat şeful Poliţiei Câmpina, comisarul şef Romeo Văsâi.
Dezavantaje
În continuare, şeful Poliţiei Câmpina a subliniat buna colaborare pe care o are cu Poliţia Locală, neezitând să recunoască şi micile inconveniente apărute în ansamblu, cu ocazia acestei reorganizări. „Avem schimburi de informaţii cu privire la situaţia pe 24 de ore. Asta înseamnă că, în fiecare dimineaţă, lucrători de la noi discută situaţia operativă cu cei de la Poliţia Locală. În plus, unde au sectoarele poliţiştii de la Ordine Publică şi Siguranţă, nu au activitate cei de la Poliţia Locală, stabilindu-se unele zone distincte unde acţionează unii şi alţii, completându-se reciproc, pentru a nu-şi suprapune activitatea. La posturile de poliţie, merge treaba, a început să funcţioneze Secţia 4. Problema care ar fi constă în faptul că patrulele au o arie mult mai vastă, care include mai multe posturi comunale, făcând să crească un pic timpul de reacţie la 112 şi consumul combustibilului”, a mai precizat Romeo Văsâi. Carmen NEGREU