Poiana Câmpina – Cu pericolul la poartă

Locuitorii din comuna Poiana Câmpina stau cu pericolul la poartă. Prin faţa casei lor trece o conductă de gaze, cu vechime considerabilă şi bogată în petice.
De fiecare dată când această conductă se sparge, este cârpită şi oamenii obţin promisiunea înlocuirii ei. „Au găsit ei că miroase a gaze… zice că sapă ca să o scoată afară”, a spus unul dintre localnici. „A mai fost spartă în multe locuri… De ce nu o fi scos-o toată? E spartă până jos, e conducta veche…”, a declarat un altul.
Echipa de la societatea de gaze a început lucrarea de înlocuire a conductei avariate, dar acum câteva luni. Săpăturile au fost începute şi neterminate, astfel încât oamenii au şantierul în faţa porţii. „Am intrat în a cincea săptămână de când stăm aşa, că era zăpadă când s-au făcut săpăturile, şi acum staţionăm. Nu ni
s-a spus nimic, ne-a lăsat cu pământul, cu şanţurile pline de pământ şi a trebuit să muncim noi, dar noi suntem cu probleme şi punem alţi oameni”, a spus o femeia care locuieşte în zona cu probleme. “Nu au mai venit să astupe şi s-a aplecat şi stâlpul. Până la urmă o să pice cu totul”, şi-a exprimat temerea un bărbat. “Ne aflăm pe strada Răcman şi această stradă, după ce că e foarte greu accesibilă, cei de la Distrigaz Sud au început să efectueze nişte lucrări de cârpeală a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, lucrări care împiedică circulaţia, provoacă neplăceri oamenilor din zonă şi ne ţin în loc şi cu lucrările de modernizare şi asfaltare pe care vrem să le facem pe această stradă, începând cu luna mai”, a declarat viceprimarul comunei Poiana Câmpina, Gheorghe Băltăşescu.
Alt proiect ţinut în loc
Conducta, veche din 1982, trebuie înlocuită în totalitate. Şanţurile rămase în urma lucrărilor sunt acum pline de apă, iar autorităţile locale aşteaptă finalizarea proiectului firmei de gaze. Modernizarea părţii carosabile costă, în total, un milion de lei.
“Strada are o lungime de 2.200 de metri. Avem de gând să o reabilităm în două etape, cam împărţită în două părţi de 1.100 de metri. Dacă sunt bani suficienţi, o facem într-o singură etapă pe toată, iar dacă nu, vom face prima etapă din drumul judeţean, de la biserică, până în rezervorul cu apă”, a explicat viceprimarul Gheorghe Băltăşescu.
Administraţia locală a contactat societatea de gaze, dar aceasta nu a dat vreun răspuns în ceea ce priveşte lucrarea aflată în derulare. Diana ROMAN