Actualitate

Pentru ce să mai plătim asigurările de sănătate?

Asiguraţii din sistemul sanitar ar putea avea parte de un pachet de bază mai repede decât sperau.

Şi asta pentru că Ministerul Sănătăţii încearcă stabilirea serviciilor minimale care să fie incluse în asigurarea de sănătate. Luna decembrie ar putea fi cea în care prahovenii să afle pentru ce anume plătesc asigurările de sănătate. Sau, mai bine spus, care sunt serviciile de care vor beneficia pentru banii pe care îi varsă lunar Casei de Asigurări de Sănătate. „Ne-am întâlnit, recent, cu o firmă de consultanţă, din Marea Britanie, care are un contract cu Ministerul Sănătăţii pentru definirea acestui pachet de bază. Practic, doreau să se scoată serviciile considerate de lux”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schelbach.

Luxul din sistemul de sănătate
RMN-urile sau operaţiile estetice sunt considerate a fi servicii medicale de lux. Şi asta pentru că ele sunt necesare doar în situaţii excepţionale. Discuţiile purtate săptămâna trecută au evidenţiat încă o dată doleanţele medicilor. “Dorinţa noastră este aceea de a avea ghidul de practică medicală şi protocoale, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale. Din discuţiile avute, suntem foarte departe de orice formă standardizată de servicii medicale, aşa cum există în ţările din Europa”, a mai adăugat dr. Simona Schelbach.
Discuţiile pe tema pachetului de bază vor continua şi în perioada următoare. Sarcina realizării proiectului revine Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţie care ar trebui să-şi facă “temele” până în luna decembrie a acestui an. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co