Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Parcuri monitorizate de „civili”

parcuri-monitorizate-2Poliţiştii comunitari din Sinaia stau cu ochii pe locurile de joacă şi pe parcurile din staţiune, pentru a-i prinde în fapt pe cei care le vandalizează.
Mai nou, în stațiune, se organizează patrule civile periodic, iar cetăţenii care distrug spaţiile verzi şi mobilierul, sunt amendaţi. Toate parcurile din oraş au fost modernizate şi înfrumuseţate la începutul primăverii, numai că persoanele fără simţ civic găsesc de cuviinţă să le distrugă. „Primăria şi Consiliul Local au făcut eforturi deosebite pentru înfrumuseţarea parcurilor de pe raza oraşului. O spun cu regret că printre noi mai există oameni care îşi bat joc de munca noastră. Se rup până şi florile. Fac un apel la turişti şi localnici să aibă grijă de aceste locuri”, a precizat reprezentantul Poliţiei Comunitare Sinaia, Gheorghe Popa.
În plus, pentru a primi şi o mustrare pe măsură, persoanele prinse că distrug aceste locuri, sunt şi fotografiate. Apoi, atât numele lor, cât şi poza, sunt publicate în Buletinul Informativ pentru sinăieni. „De la începutul acestei luni am trecut la pânde civile organizate. În momentul în care prindem o persoană, pe lângă amenda usturătoare, publicăm fotografia şi datele lui”, a mai adăugat Gheorghe Popa. Sinaia este un oraş căutat de turişti pentru promenadă şi recreere. Conducerea staţiunii a investit fonduri de-a lungul anilor pentru înfrumuseţarea Parcului “Dimtrie Ghica”, care a devenit simbolul oraşului. Poliţia Comunitară îi atenţionează  pe oamenii certaţi cu legea bunului simţ, puşi tot timpul pe stricat şi care lasă în urma lor o imagine dezolantă: parcurile sunt supravegheate, iar cei responsabili de aceste distrugeri vor plăti. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co