Actualitate

O şosea trece chiar prin albia unui pârâu

parauDe ani de zile, în localitatea prahoveană Bughea de Jos, natura se luptă cu civilizaţia. Mai exact, o şosea a fost făcută în calea unui curs de apă. În loc să traverseze pârâul pe un pod, drumul trece de-a dreptul prin albie.

În aceste condiţii, problemele erau inerente. Dacă, de obicei, pârâul nu pune prea mari probleme şi un firişor de apă trece lin peste carosabil, acum, o dată cu topirea zăpezii, şoseaua a fost inundată şi zeci de familii sunt aproape izolate de restul lumii. Oamenii sunt nevoiţi să treacă dintr-o parte în alta a localităţii folosindu-se de o şină de cale ferată pusă de-a curmezişul albiei, iar, dacă trebuie să plece cu maşina sau cu căruţa, au de înfruntat apele. „Tot aşteptăm în fiecare an să se schimbe ceva, dar nimic. Primarul ne-a uitat, aşa că, acum, să ne ferească Domnul să avem nevoie de salvare, că nu poate ajunge la noi. Maşina ţi-o strici, dacă vrei să treci peste apă”, a spus tanti Veta, o localnică deranjată de această situaţie.

Lipsa banilor
Dacă şoseaua tot a fost făcută, ar trebui măcar ca autorităţile locale să dreneze cursul apei pe sub aceasta, dar nu există bani. Sunt, însă, proiecte care aşteaptă finanţare. „De ani de zile se întâmplă asta, dar noi nu avem bani. Avem proiecte şi domnul primar e de acord cu ele, dar bugetul este mic şi nu putem face nimic fără ajutor”, a declarat Ion Vasile, unul dintre consilierii locali. Până când cineva va avea milă de oamenii din Bughea de Jos, pârâul Bughea îşi va face de cap nestingherit prin caroseriile maşinilor care îndrăznesc să treacă prin el. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co