Actualitate

Nu mai există „La gura leului”

nu-mai-e-LEUConfecția metalică reprezentând un cap de leu, care a dat numele unei zone foarte cunoscute din municipiul Câmpina, a fost furată. Cei care au petrecut clipe plăcute lângă acest simbol fac apel la autor să-l înapoieze. Sau poate îl găsesc polițiști…

Există în municipiul Câmpina câteva puncte de reper unde îţi poţi da întâlnire cu cineva, fără prea multe explicaţii în ceea ce priveşte locaţia. Unul dintre ele este, sau mai bine spus era, cel denumit „La gura leului”. Un loc cunoscut de aproape toţi câmpinenii, unde tinerii se întâlnesc, dar care a fost “reamenajat” de curând. Cineva s-a gândit că acel cap de leu reprezentativ ar sta mai bine într-o casă, sau mai rău, la fier vechi.
“Probabil singurul loc unde ne puteam întâlni, unde se mai putea bea și câte o bere, că stăteam un picuț mai pitiți și nu ne vedeau părinții… A însemnat foarte mult pentru mine în perioada adolescenței. Nu-mi vine să cred, este extraordinar, cum poate să dispară o chestie de genul acesta, dar… ce să zic? Important este dacă omul care l-a luat și vede ce vorbim noi acum, să-l aducă înapoi”, a declarat localnicul Bogdan Goage.
“Sunt supărat de mai multe lucruri pe lumea asta, acesta este un altul pe care îl punem peste celelalte… Îmi aduc aminte de gura leului, un simbol al nostru al câmpinenilor, acolo ne întâlneam toți când eram tineri, se cânta…”, povestește Liviu Briciu.

Mesajul chitariștilor către autor
Cele două persoane care au dorit să vorbească despre acest aspect au fost printre cei care au cântat la chitară, de-a lungul anilor, “La gura leului”. Nu le-a venit să creadă că s-a întâmplat aşa ceva și i-au transmis un mesaj persoanei care a furat acest simbol al municipiului.
“Să pună mâna să-l aducă înapoi, pentru că înseamnă ceva pentru orașul nostru, pentru toți cei care au cunoscut și frecventat zona în trecut, și nu doar pentru ei”, a spus Bogdan Goage. “Așa…, mai în glumă, celui care l-a luat i-aș spune să nu facă copii”, a spus, la rândul său, Liviu Briciu.
Poliţiştii au aflat despre isprava celui care a distrus unul dintre simbolurile Câmpinei, încearcă să-i dea de urmă, dar nu prea sunt șanse de izbândă. Poate, până la urmă, cel care a furat capul de leu va asculta mesajele localnicilor și va face ceea ce trebuie.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co