Actualitate

Muncesc pentru… prostituate

finante-ploiestiLegalizarea prostituţiei ar rezolva o mare parte din munca… angajaţilor Serviciului Public Finanţe Locale (SPFL) Ploieşti. Aceştia sunt obligaţi să facă mii de acte pentru dosarele de insolvenţă întocmite pe numele celor care practică cea mai veche meserie din lume.

De câţiva ani, patru  prostituate din Ploieşti au strâns amenzi neplătite în valoare de peste un milion de lei. „Iuliana are de dat 337.578 de lei, Luminiţa are 330.669 de lei, iar Alexandra are de dat 309.098 de lei. Florina are mai puţin, adică 130.000 de lei, dar are un dosar uimitor. Şi asta pentru că noi trebuie să scoatem tot felul de hârtii pentru fiecare proces verbal de amendă”, a spus şeful Serviciului de Urmărire Amenzi din cadrul SPFL Ploieşti, Dragoş Leonte.
Florina, prostituata cu dosarul cel mai mic dintre toate, habar nu are cât se munceşte din cauza prestaţiilor sale ilegale. Ea a strâns amenzi din 2004 şi până acum, dar sumele respective nu vor ajunge niciodată în bugetul oraşului, pentru că femeia nu are bunuri care pot fi luate, nici carte de muncă şi nici conturi în bănci. „Pentru fiecare amendă, noi trimitem tot felul de adrese la mai multe instituţii. În momentul în care a început procedura de executare silită, se emit somaţii şi titluri executorii, înştiinţări pentru debitori, notă de constatare în teren, dar şi numeroase adrese: către toate băncile din oraş, către Direcţia de Finanţe Prahova, Consiliul Judeţean etc.. Este o muncă titanică şi făcută în zadar”, a declarat Leonte.

Fetele nu au de unde
La rândul lor, fetele de pe marginea drumului spun că nu au cu ce plăti amenzile. „Sunt amendată de cel puţin trei ori pe zi. Jandarmi, poliţişti, cine apucă. Nu am de unde plăti amenzile pentru că nu am mai mult de patru clienţi pe gerul acesta. Sunt zile când sunt amendată de mai multe ori de poliţie, în altele de câte două ori de jandarmi. Vreau să se legalizeze prostituaţia, că nici nu mai stau în frig şi nici nu mai iau bătaie de la clienţi. Când reclam asta, poliţia, care mă amendează în general, ridică din umeri”, spune o prostituată care-şi face veacul la intrarea în Parcul Bucov.
Până la legalizarea prostituţiei, poliţia şi jandarmeria dau amenzi pentru că cea mai veche meserie din lume este încă infracţiune. În perioada 2008-2009, SPFL Ploieşti a adunat 825 de dosare de insolvenţă, care presupun amenzi neplătite în valoare totală de 53 de miliarde de lei vechi.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co