Invatamant

Merite recunoscute pentru Şcoala „Principesa Maria”

Şcoala „Principesa Maria” din Sinaia a primit de la Ministerul Cercetării, Tineretului şi Sportului „Diploma de Excelenţă Instituţională”. Acest titlu este onorific şi se acordă numai unităţilor şcolare cu rezultate deosebite.

Titlul a fost acordat prin ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu. Instituţia de învăţământ din Sinaia a îndeplinit cumulativ mai multe condiţii, respectiv are o vechime de peste 100 de ani în acelaşi domeniu de calificare profesională, a obţinut rezultate de excepţie în pregătirea teoretică şi practică a elevilor şi a adus o contribuţie importantă la creşterea calităţii actului educaţional. Astfel, prin acordarea acestei diplome, este recunoscută la nivel de minister întreaga activitate a şcolii, pe tot parcursul istoriei ei.  Şcoala are un corp profesoral calificat şi foarte bine pregătit, o bază materială dotată cu materiale didactice moderne, unitatea asigurând elevilor condiţii de nivel european.
„Domul ministru Funeriu a iniţiat acest ordin şi noi ne-am încadrat în criterii, am alcătuit un dosar, iar el a fost aprobat”, a precizat directorul Şcolii „Principesa Maria”, Adrian Calciu.
Alt proiect
Unitatea de învăţământ a mai fost selectată să participe la activităţile proiectului „Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă”.  În urma derulării acestui proiect, finanţat din Fondul Social European, mai multe unităţi şcolare vor fi evaluate pe baza indicatorilor de performanţă.
„Printre unităţile selectate din judeţul nostru, 36 la număr, este şi şcoala noastră, care va participa la un program de formare pentru evaluatori externi, ce va demara în luna februarie şi se va termina în luna iunie. Patru cadre didactice au fost selectate pentru acest program şi vor participa în comisiile de evaluare externă a diferitelor instituţii şcolare”, a mai adăugat Adrian Calciu.
Şcoala din cartierul Izvor este cea mai veche unitate din oraşul Sinaia şi a fost fondată chiar de Principesa Maria. De-a lungul timpului, tinerii pregătiţi aici au obţinut rezultate excelente la concursurile judeţene şi naţionale. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co