Actualitate

Maşină… pescuită la Paltinu

Vâslind liniştit în apele barajului Paltinu, paznicul Ion Secăreanu a văzut cum peste luciul apei apare… caroseria unui autovehicul, la mai bine de zece metri distanță de mal.

A fost o descoperire inedită, în urma căreia bărbatul a sunat imediat la Dispeceratul 112.
“Mi-am dat seama imediat că este o mașină, pentru că se vedea clar acest lucru. A scăzut apa, ieri, cam o jumătate de metru și de asta a apărut. Nu se vedea înăuntru. Acum doi ani a scăpat cineva o mașină în apă, că a rămas fără frâne”, a spus paznicul Ion Secăreanu.
Pompierii și polițiștii au venit imediat pe marginea lacului şi cu ajutorul unei bărci s-au apropiat de maşina din care se vedeau doar câţiva centimetri.
„A apărut o caroserie de mașină, fără numărul de înmatriculare. Am verificat și nu este nimeni în ea. După ce o scoatem, începem cercetările. O să lămurim lucrurile, în funcție de situația mașinii”, a declarat șeful Postului de Poliție Valea Doftanei, ag. șef Iulian Oseacă.

Primele informații
Mașina a fost bine ancorată cu ajutorul unor chingi şi a fost scosă pe marginea lacului de acumulare, după mai bine de două ore. Intervenţia s-a dovedit a fi destul de dificilă şi pompierii militari s-au bazat pe sprijinul cetăţenilor din comună.
“În primă fază nu se știa despre ce mașină este vorba, dar după ce am ajuns s-a constatat că este vorba despre un Mercedes. Am acționat cu militarii și cu cetățenii, cu două tractoare cu cap de stană. Intervenția a fost dificilă pentru că s-a ajuns greu la mașină”, a declarat comandantul Detașamentului de pompieri Câmpina, lt. col. Florin Naghi.
Abia după ce maşina a fost scoasă la liman au început cu adevărat întrebările.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că autovehiculul a fost furat de la o persoană din comuna Bărcăneşti.
Cum a ajuns în Paltinu?
E o întrebare la care trebuie să răspundă investigatorii în perioada următoare.

Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co