Cultura

Joi 13 Mai – Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor

Dumnezeiescul praznic al Înălţării Domnului a fost proorocit cu 800 de ani mai înainte de către proorocul David în psalmi, prin cuvintele: „Înalţă-Te peste ceruri Dumnezeule şi peste tot pământul slava Ta” (Psalm 56,7)

După Învierea Sa din morţi, Domnul Hristos, Mântuitorul lumii, S-a arătat timp de 40 de zile de mai multe ori, atât femeilor mironosiţe cât şi iubiţilor Săi ucenici şi le-a zis „Pace vouă!”. Apoi a mâncat în faţa lor o bucată de peşte fript şi un fagure de miere şi ducându-i pe Muntele Măslinilor, aproape de Betania, „pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer”.
Însă pentru ce S-a înălţat Domnul de pe pământ la cer? În primul rând ca să ne trimită nouă pe Sfântul Duh. În al doilea rând S-a înălţat ca să ne înalţe şi pe noi, cei ce credem în El, de pe pământ la cer, din iad în rai, din moarte la viaţă, precum Însuşi a zis „Iar Eu, când mă voi înălţa de pe pământ, îi voi trage pe toţi la Mine.”

De acum şi până la Rusalii, deci timp de 10 zile, salutul creştinilor este „Hristos s-a Înălţat”, iar răspunsul „Adevărat S-a Înălţat!”

Preot Paroh, Grigore MELNIC
Biserica Sf. Parascheva, Câmpina

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co