Sport

Interviu cu Dorel Purdea, noul antrenor al Şcolii de Fotbal „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni

Interviu cu Dorel Purdea, noul antrenor al Şcolii de Fotbal „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni
Formaţia de primă ligă a fotbalului prahovean, Caraimanul Euro-Africa Buşteni, a intrat, de săptămâna trecută, în febra pregătirilor noului sezon competiţional, care va debuta pe 15-16 august.
Prima mutare spectaculoasă făcută de preşedintele renumitei şcolii de fotbal din Buşteni, reputatul tehnician prof. Petre Gavrilă(vezi foto), a fost aducerea lui Dorel Purdea ca antrenor principal al acestei grupări.
După un antrenament de două ore, alături de „secundul” său, Ovidiu Clinci, în care elevii săi au fost supuşi la nenumărate exerciţii, teste fizico- tehnice şi „jonglerii” cu mingea, Dorel Purdea ne-a oferit unele detalii despre cariera sa, un fost fotbalist cu o veche şi impresionantă „carte de  vizită” dar şi un antrenor cu rezultate deosebite acolo unde a activat.
Rep.Domnule Purdea, aţi optat pentru conducerea tehnică a şcolii de fotbal din Buşteni. Vă felicit şi vă doresc mult succes !
Dorel Purdea: Mulţumesc  şi sper că o să fac trebă bună aici, la această şcoală de fotbal, unde conducător este domnul prof. Petre Gavrilă, cel ce m-a descoperit ca fotbalist şi m-a lansat în fotbalul de înaltă performanţă.
Rep. Debutul, ca fotbalist, unde a avut loc ?
Dorel Purdea: Am debutat la Sportul Studenţesc în 1973 după care, în perioada stagiului militar, am evoluat la Olimpia Rm.Sărat.
Rep. Domnul prof. Petre Gavrilă unde v-a descoperit ?
Dorel Purdea: După stagiul militar, am revenit la Sportul Studenţesc,apoi am fost împrumutat la ICSIM Bucureşti(Divizia C) iar domnul Gavrilă, antrenor în acea vreme la Progresul Bucureşti alături de regretatul Paul Popescu, m-a remarcat şi transferat la echipa dânsului.
Rep. Ce a urmat ?
Dorel Purdea: A urmat transferul meu la Dinamo-Victoria Bucureşti unde am evoluat 3 sezoane.
Rep.Care a fost cel mai important joc al carierei dumneavoastră de fotbalist ?
Dorel Purdea: Au fost mai multe dar cele mai „de marcă” au fost : jocul contra echipei lusitane FC Porto, în Cupa UEFA, pe când jucam la Flacăra Moreni, pe atunci „satelitul” lui Victoria Bucureşti, şi disputa contra echipei italiene Fiorentina, din Cupa Cupelor, când activam la Gloria Bistriţa unde l-am avut ca antrenor pe Remus Vlad, secund fiind Ion Balaur.
Rep.La ce echipe aţi mai evoluat ?
Dorel Purdea: La FCM Braşov, atunci când Dinamo l-a transferat pe Tibor Selmesy iar eu şi Iulian Chiriţă am fost cedaţi echipei braşovene.
Rep. Când aţi început cariera de antrenor ?
Dorel Purdea: Am fost numit în anul 2000 ca antrenor-jucător la FCM Braşov unde principal era Ioan Naghi, apoi în 2001 am preluat conducerea tehnică a echipei Nitramonia Făgăraş.
Rep. Ce performanţe notabile aveţi ca antrenor ?
Dorel Purdea: Una din cele mai mari performanţe, ca antrenor, a fost în anul 2002 când am preluat conducerea tehnică a echipei Unirea Mănăstirea (jud. Călăraşi), din prima ligă a fotbalului
judeţean, şi am promovat-o în Liga a III-a  după un joc de baraj câştigat contra reprezentantei judeţului Ilfov, Fulgerul Bragadiru.
Rep. Ce jucători de marcă au trecut prin „mâinile” dumneavoastră?
Dorel Purdea: Pot să afirm că am descoperit jucători de certă valoare şi asta din 2003 încoace, când am fost numit antrenor secund la Tractorul Braşov, principal fiind Aurică Ţicleanu iar preşedinte Paul Enache. Dintre „descoperirile” mele se numără Tamaş(Dinamo), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Mărgăritescu, Maftei şi Bratu. Cred că spun multe aceste nume, devenite celebrităţi mai târziu.
Rep. Se vede cariera şi valoarea dumneavoastră. Ce vă propuneţi să realizaţi la Buşteni ?
Dorel Purdea: Am venit la Buşteni la rugămintea domnului Gavrilă, cu care sunt în relaţii foarte bune, şi am fost încântat de oferta dânsului. Scopul meu este să descopăr noi talente pentru fotbalul de performanţă, fiind un judeţ nou pentru mine din punct de vedere fotbalistic, cu multe echipe şi de un ridicat nivel, drept dovadă fiind şi promovările „în serie” ale echipelor prahovene.
Rep.Ce noutăţi aveţi în lot ?
Dorel Purdea: Au venit o serie de jucători foarte tineri şi talentaţi dar au şi plecat. Spre exemplu, Lucian Diaconu va evolua din sezonul viitor la FC Drobeta Turnu Severin, iar Avădanei va activa la Petrolul Teleajen, Nuţescu aflându-se, în probe, la Tricolorul Breaza.
Au sosit : Popescu(Tg. Jiu), Siteavu(Alexandria) – portari, Brezoianu, Somănescu(Roşiorii de Vede), Mihai Alexandru(Sinaia), Mânzătean(Republica Moldova), Buică(Alexandria), Trestelnicu, Stoian şi se aşteaptă în perioada următoare şi alţi jucători, mai ales din zona Văii Prahovei, selecţia fiind zilnică.
Rep. Vă mulţumesc pentru amabilitate şi baftă în viitorul sezon competiţional 2009-2010.
Dorel Purdea: Şi eu vă mulţumesc  şi sper într-o evoluţie pe măsură cu rezultate deosebite ! Cristian SBARNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co