Actualitate

Instruire pentru Declaraţia unică

Funcţionarii din cadrul Direcţia Generale a Finanţelor Publice Prahova au prezentat, săptămâna trecută, avantajele depunerii electronice a declaraţiilor fiscale.

La întâlnirea respectivă, specialiştii s-au axat, în special, pe modalitatea de depunere a Declaraţiei 112 şi au oferit informaţii necesare privind procedura obţinerii certificatului digital calificat. Mai mult, aceştia au oferit detalii şi despre cum să completeze corect actele. “Se descarcă formularele electronice de pe portalul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, se completează – aveţi instrucţiunile lângă formularul PDF- şi se verifică cu ajutorul butonului validare. Dacă este validă, se aplică semnătura electronică, folosindu-se certificatul digital şi se transmite pe site-ul eguvernare.ro”, a declarat Aurora Ioniţă, reprezentant al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

Bune şi rele
Noua formă de depunere a declaraţiilor este primită cu interes de contribuabili, însă aceştia nu sunt şi de acord cu termenele stipulate pentru depuneri. “Problema cu care ne confruntăm este aceea că termenul de depunere este şi termenul prelucrării şi asta face să se creeze un precedent periculos. Orice nefuncţionalitate a site-ului poate aduce după sine implicaţii fiscale sau penalităţi. Şi asta nu este deloc corect pentru contribuabili”, a declarat Constantin Popa, contribuabil. “Este o modalitate foarte avantajoasă pentru noi, pentru că ne scapă de nervi, de stres şi de atât de nedoritul stat la cozi”, a declarat Cristina Cristea. 25 august este data limită de depunere a formularul 112, adică  Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova. Până în momentul de faţă au fost eliberate aproximativ 8.500 de certificate digitale. Deţinerea unui certificat digital calificat,  care are valabilitate un an, dă posbilitatea depunerii declaraţiilor electronice pentru un număr nelimitat de Coduri Unice de Înregistrare. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co