Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Încurcate sunt căile votului…

Săptămâna trecută, liderul PNL Câmpina, Virgil Guran, alături de secretarul filialei, Daniel Ioniţă, şi Florin Frăţilă, membru în Biroul Permanent (BP), a susţinut o conferinţă de presă punând pe tapet, printre altele, votul negativ al majorităţii consilierilor locali, cu privire la un anumit proiect, prezentat de singurul consilier PNL, Enache Dragomir.

În acest proiect se cerea acordul Consiliului Local Câmpina ca în anul fiscal 2012 să fie aplicat nivelul taxelor şi impozitelor locale prevăzute în anexa Hotărârii de Consiliu numărul 122 din noiembrie 2009, care, aşa cum se ştie, a crescut cu 20% faţă de valorile aferente anului 2010. Enache Dragomir a subliniat faptul că proiectul a fost iniţiat în urma unei acţiuni a filialei PNL Câmpina, prin care s-au strâns 5.000 de semnături ale cetăţenilor care cer acest lucru.
Bineînţeles că proiectul în cauză nu a trecut, stârnind discuţii în timpul şedinţei de consiliu. Primarul Horia Tiseanu a caracterizat propunerea acestui proiect drept o „capcană politică”, fiind conştient că domnia sa este ţinta unui atac politic din partea PNL. „Din păcate, s-a demonstrat din nou că administraţia Tiseanu nu vrea să înţeleagă faptul că suntem într-o perioadă foarte grea şi că trebuie să ne gândim, împreună, ce soluţii putem găsi pentru a nu se dărâma tot eşafodajul economic şi social, construit cu greu după ’89”, a spus Virgil Guran, dezamăgit de faptul că proiectul în cauză nu a fost votat.
Florin Frăţilă, în calitatea sa de membru în BP, a lansat către câmpineni o temă de meditaţie cu privire la această situaţie. „Să se gândească, ce fel de administraţie este cea a primarului Tiseanu care nu ţine cont sub nicio formă de dorinţa a 5.000 de cetăţeni şi dacă această administraţie mai poate să conducă oraşul şi în viitorul mandat”, a spus Frăţilă.

Dezamăgirea…
„Mesajul celor 5.000, 500, 50, 5 cetăţeni, trebuia prezentat atunci, la începutul anului, sau când s-a votat mărirea taxelor şi impozitelor, dacă îi interesa acest lucru. Am o stimă pentru cetăţenii noştri, dar nu vor să participe la o treabă care îi vizează în mod direct” a spus consilierul PSD Gheorghe Tudor, dezamăgit de câmpinenii care nu participă la şedinţele publice. Acesta s-a şi abţinut de la vot, împreună cu colega sa de partid Mihaela Petrovici, părând să uite pentru o clipă că fac echipă cu PNL, prin alianţa USL. Proiectul prezentat nu a primit decât votul lui Enache Dragomir şi, surpriză, al „renegatului” Elvis Arghir, care a votat conştient o cauză pierdută din start, dar închipuindu-şi, probabil, că poate face o impresie bună în ochii liderului PNL Virgil Guran. În această privinţă, se pare că Elvis Arghir s-a înşelat, Virgil Guran nefiind impresionat de gestul său, continuând să susţină faptul că îi rămâne retras sprijinul politic, fiind considerat doar membru simpatizant. „Foarte bine că a votat, a considerat că avem dreptate, dar domnul Arghir nu o să fie pe listele de consilieri de la PNL dacă asta îl interesează pe viitor”, a spus Virgil Guran.
Cât priveşte atitudinea partenerilor politici din PSD, care nu au susţinut proiectul lor, liderul PNL a spus diplomatic: „în mod normal, o alianţă presupun că trebuie să funcţioneze pe principii comune, clare. Am avut înainte o discuţie cu preşedintele filialei PSD, Ion Dragomir, care a zis că o să discute, la rândul său, cu consilierii PSD. Cred că aşa au gândit ei, că trebuie să se abţină. Normal ar trebui să votăm împreună. Probabil au altă gândire şi sper să ne armonizăm în viitor”. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co