Cultura

Început de an la „Aurel Stroe”

După un an plin, cu evenimente în fiecare săptămână, Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni îşi propune pentru anul 2012 un program la fel de diversificat, dedicat iubitorilor de artă şi cultură.

În luna martie va debuta Stagiunea Muzicală şi ca de fiecare dată, interpreţi celebri vor urca pe scena sălii de spectacole. Directorul Centrului Cultural, Constantin Spurcaciu, le promite localnicilor şi turiştilor că şi în anul 2012 se vor putea bucura de evenimentele consacrate, dar şi de altele noi. „Am reuşit să încheiem anul 2011 cu rezultate spectaculoase, am avut un număr extrem de mare de evenimente, cu o largă participare, atât din partea localnicilor, cât şi a turiştilor veniţi în staţiune. Desigur, pentru acest an ne propunem să facem mai mult şi mai bine. Câteva dintre acestea sunt Zilele Culturii la Buşteni, program ce se va desfăşura în perioada estivală şi va înlocui Săptămâna Culturală, vom avea Festivalul Naţional al Teatrului de Revistă pentru Copii, Galele Teatrului Studenţesc, iar  în luna septembrie-octombrie vom avea a IV-a ediţie a Festivalului Aurel Stroe. Avem şi o noutate, cum ar fi propunerea organizării unui Festival Internaţional al Filmului Turistic”, a spus Constantin Spurcaciu, directorul Centrului Cultural Aurel Stroe.

Amenajare
Pe de altă parte, amenajarea etajului şi mansardei Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a ajuns la final. Lucrările au fost făcute în cadrul proiectului Reabilitarea Patrimoniului Cultural din Staţiune, care a cuprins şi recondiţionarea monumentului „Ultima Grenadă” din centrul oraşului.
La etajele superioare ale clădirii au fost amenajate săli de muzică, balet şi o sală unde va funcţiona Muzeul “Aurel Stroe”.  Tot la etaj se află şi spaţiile de cazare pentru artiştii care vor veni cu spectacole la Buşteni.
Deşi încăperile au nevoie de mobilier pentru a putea fi funcţionale pe deplin, câteva dintre activităţi se desfăşoară deja aici. Investiţia a costat 2.128.409 de lei şi a fost finanţată din fonduri europene. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co