Invatamant

Începe Evaluarea Națională 2024 pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Luni, 13 mai, marchează debutul Evaluării Naționale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a din învățământul românesc. Peste 500.000 de elevi dinîntrega țară vor susține examene la limba română, matematică și științe ale naturii, alături de limba maternă.

Ministerul Educației Naționale a anunțat că în perioada 13 – 29 mai este programată sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor menționate, adresată unui număr de peste 500.000 de elevi.

Calendarul evaluărilor este structurat după cum urmează: evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe pe 13 mai, cu proba de Limbă și Comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și Comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și Comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și Comunicare – citit – Limba maternă.

Joi, 16 mai, se va desfășura proba la matematică și științe ale naturii, iar vineri, 17 mai, va avea loc ultima probă din cadrul Evaluării Naționale pentru clasele a II-a, respectiv Limbă și Comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, are următorul calendar: limba română pe 21 mai, matematică pe 22 mai și limba maternă pe 23 mai.

Calendarul de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a are următoarea configurație: pe 28 mai, Limbă și Comunicare, respectiv pe 29 mai, matematică și științe ale naturii.

Pregătirile sunt intense și pentru elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea Națională. După rezultatele sub așteptări de la simularea Evaluării Naționale, absolvenții de gimnaziu trebuie să demonstreze abilități diverse, inclusiv capacitatea de a identifica ideile principale ale unui text și de a redacta corespunzător.

Deși este de așteptat să aibă aceste cunoștințe de bază la finalul celor 8 ani de gimnaziu, rezultatele simulării Evaluării Naționale au arătat altfel. Peste un sfert dintre elevii de clasa a VIII-a nu au reușit să obțină nici măcar nota 5. Doar 7% au obținut note peste 9, iar doar 44 de candidați au reușit să obțină nota 10.

Elevii mai au puțin timp să se pregătească, prima probă a Evaluării Naționale, la limba și literatura română, fiind programată pe 25 iunie, iar cea la matematică pe 27 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, iar candidații vor putea depune contestații dacă sunt nemulțumiți de notele obținute.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co