Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Încasări „subţiri” la taxe şi impozite

După ce anul trecut procentul de încasări a taxelor şi impozitelor locale la Direcţia Economică din Câmpina era în jurul procentului de 97%, anul acesta lucrurile stau mult mai prost.

Conform celor declarate în cursul săptămânii trecute de către directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, previziunile privind bugetul pe anul 2010 au fost greşite în sensul că, la finalul celui de-al doilea termen de plată, doar 76% dintre persoanele fizice s-au prezentat la ghişee pentru a-şi achita datoriile către stat. „Previziunile au fost un pic eronate, având în vedere situaţia reală. După ultimul termen de plată, situaţia este oarecum nesatisfăcătoare, atât la agenţi economici, cât şi la populaţie. Cel puţin, gradul de colectare la populaţie ne nemulţumeşte, având în vedere şi campania pe care am desfăşurat-o pentru colectarea datoriilor”, a spus Gheorghe Ecaterinescu.

Şi firmele o duc tot mai greu
Nici în ceea ce priveşte persoanele juridice lucrurile nu stau mai bine. Nivelul încasărilor la acest capitol este de doar 75% şi prea mult nu mai are cum să crească, având în vedere că nu mai puţin de 51 de societăţi comerciale din Câmpina au intrat în procedurile de lichidare sau reorganizare. Lucru care a făcut ca încasările să fie mai mici cu aproximativ 15 miliarde de lei vechi decât se estima.
„Neplata obligaţiilor bugetare a celor 51 de societăţi comerciale a dus la diminuarea sumelor de bani care au fost colectaţi”, a mai spus Gheorghe Ecaterinescu.
Deşi cifrele nu sunt deloc bune, mai există speranţa ca, până la finalul anului, să mai fie încasaţi bani la buget, în ideea că nimeni nu vrea să plătească şi penalităţi, care deja au început să fie calculate. R. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co