Actualitate

În urma turiştilor, potopul… ecologic

dezastru-ecologic-in-urma-turistilorS-au distrat pe Valea Prahovei cu familia şi prietenii, însă au lăsat în urma lor mormane de gunoaie. Sărbătorile Pascale s-au încheiat, însă toate spaţiile verzi din Buşteni arată acum ca o adevărată groapă de gunoi.

Caserole de mici, cărbuni arşi, hârtii, pungi de plastic, sticle, pett-uri. Toate acestea au rămas în urma turiştilor care au petrecut timpul liber la iarbă verde, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. „De fiecare dată când sunt diverse evenimente, sau când se apropie wekend-ul, dânșii ajung la munte, se simt bine în staţiuni, însă uită să-şi ia şi gunoiul. Mulţi, iau resturile de la locurile de picnic şi le aruncă în diverse zone din oraş”, a spus viceprimarul oraşului Buşteni, Nae Savel. Valea Cerbului şi poienile de lângă telecabina din Buşteni arată deplorabil, semn că cei care au ajuns în zonă s-au gândit prea puţin la  protejarea mediului înconjurător. O dată încheiată distracţia, au uitat să mai adune şi să arunce la tomberoane resturile menajere.

Oamenii locului sunt supărați
Localnicii sunt indignaţi şi spun că la doi paşi de locurile unde s-au încins grătarele sunt montate şi containerele, însă turiştii au uitat total de bunele maniere. „Cei care petrec ziua în aer liber lasă, de fiecare dată, în urma lor, toate resturile. Ei nu se gândesc că noi, localnicii,  ne-am  săturat să vedem toate gunoaiele în zonele verzi. Avem copii şi vrem să-i scoatem la aer în aceste zone, însă nu ne mai încumetăm să ne plimbăm cu ei prin poieni, deoarece la tot pasul sunt numai gunoaie”, a povestit Vasilica Gheorghe. Acum, toate aceste resturi, vor fi strânse de reprezentanţii administraţiei locale, din bani publici. Autorităţile spun că au făcut de nenumărate ori apel la la bunul simţ al turiştilor, însă de fiecare dată se confruntă cu aceeaşi problemă. „Este un efort foarte mare să aduni gunoiele în această perioadă, când la munte au început ploile. Trebuie să depistăm zonele limitrofe şi albiile râurilor care au devenit locuri de depozitare a deşeurilor menajere. Nu mi se pare corect şi de aceea rog şi fac un apel către turiştii care vin în staţiune, să nu uite că trebuie să lase curat în urma lor”, a mai adăugat viceprimarul Nae Savel.
În curând, jandarmii şi poliţiştii comunitari vor ieşi în patrulare în zonele unde se încing grătarele, iar cei prinşi că nu îşi strâng resturile, vor primi amenzi usturătoare.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co